Uudiskiri
Vanemad
Itaalia köögi kuldsed reeglid
Kulinaarsetes küsimustes on itaallased vägagi põikpäised. Loomulikult asub maailma parim köök Itaalias ning parim risoto ja pasta valmivad nende kodukülas. Toidutõdede üle vaieldakse kasvõi hilisööni. On aga ka rida universaalseid reegleid…
(17.04.2017)
Küpsetised eri jahudega
Kellele küpsetised ei maitseks! Harjumuspärasele nisujahule lisaks on põnevaid jahusid palju ja valik suur. Mõnusat küpsetamist ja uusi maitseelamusi!
(03.04.2017)
Maailma tervislikem köögivili – brokoli!
Heal lapsel mitu nime – spargelkapsas, asparkapsas, brokoli. Hiljuti kuulutati brokoli ametlikult maailma kõige tervislikumaks köögiviljaks.
(20.03.2017)
Energiast rikkad toidud
Kevadel, kui organism talvest väsinud, tasub toidulauda rikastada energiast pakatavate toitudega. Kuivatatud puuviljad ja marjad ning pähklid on energiarikkad, neis on lisaks häid vitamiine ja mineraalaineid. Seni, kuni kodumaist värsket kr…
(20.02.2017)
Granaatõun – viljakuse ja võimu sümbol
Granaatõuna on tänu tulipunasele värvile ja rikkalikule hulgale seemnetele peetud iidsetest aegadest saadik nooruse, viljakuse ja võimu sümboliks. See vili puhastab organismi jääkainetest, tugevdab immuunsüsteemi ja suurendab stressitaluvus…
(06.02.2017)
Puuviljade kuningas mango
Mango, mida põhjendatult nimetatakse puuviljade kuningaks, ei sisalda üldse rasva ega kolesterooli, küll aga ohtrasti rauda ja A-vitamiini.
(23.01.2017)
Tummised šokolaadikoogid
Sügisõhtud on kui loodud hõrkude šokolaadimaiuste küpsetamiseks. Üllata nendega oma armsaid pereliikmeid ja häid sõpru-kolleege!
(05.12.2016)
Kuidas keeta head puljongit?
Pikalt keedetud puljong oma nüansirohke maitse ja hõrgu aroomiga mekib kui parim gurmeesupp. Puljong ei ole mitte ainult supi- või kastmepõhi, vaid iseseisev roog, mille maitsega saab mängida, lisades keetmisel maitseaineid ja maitserohelis…
(21.11.2016)
Rukkijahused hõrgutised
Tõstame au sisse koduse rukkijahu!
(07.11.2016)
Kartul säravas seltskonnas
Jälle kartul, mõtleb mõni – tavaline ja igav. Miski ei saa tõest kaugemal olla, kui selle eesti klassiku saatjateks trügivad pikantsed ürdid või hõrgud metsaannid. Lihtne ja oi kui maitsev!
(10.10.2016)
Porgand - argine tervendaja
Üks-kaks porgandit päevas katab A-vitamiini vajaduse, et tagada hea nägemine, edendada keharakkude kasvu ning kindlustada terve nahk ja limaskestad.
(26.09.2016)
Lehtkapsas, superkasulik köögivili
Lehtkapsas on üks toiteainerikkamaid rohelisi köögivilju. Organism saab sellest hulga vajalikke vitamiine ja mineraale, sh suures koguses K-vitamiini, mis on tähtis luude tervisele, toetab vere hüübimist ja talitseb veritsevaid igemeid.
(12.09.2016)
Ahvatlev pommu ehk baklažaan
Atraktiivse välimusega baklažaan – pommu – ei ole toorelt söödav. Suurepärase maitse saab ta alles pärast kuumtöötlemist, parimateks kaaslasteks oliiviõli, küüslauk, tomat ja vahemerelised ürdid.
(29.08.2016)
Päikeseline mais teeb päeva rõõmsaks
Sombusel ajal on kollased maisiterad kui sõõm päikest. Magusad, mahlased ja oi kui kerge valmistada. Hooaeg soosib maisitõlvikute kasutamist, aga kui neid parajasti saada pole, pakuvad maitseelamusi nii minimais, konserv- kui ka külmutatud…
(22.08.2016)
Porgand pannile särisema
Porgandit tuntakse eelkõige pajaroogade staarina, kuid sellest mahlasest ja krõmpsuvast juurviljast on võimalik välja võluda ka sootuks põnevamaid toitusid.
(15.08.2016)
Mustikad – silmadele head!
Mustikaid kutsutakse Jaapanis nägemise marjadeks. Sealsed uuringud on tõestanud, et mustikad aitavad leevendada silmade ülepingutusvaevusi, ergutavad võrkkesta verevarustust ja parandavad nõrgenenud nägemist.
(01.08.2016)
Võrratu virsik
Virsikud sisaldavad palju A- ja C-vitamiini, samuti rauda, kaaliumi ja kiudaineid. Kaalujälgijate rõõmuks ei anna need aga kuigivõrd kaloreid, 100 g kohta kõigest 39 kcal.
(18.07.2016)
Ahjuvabad toidud
Suvi on aeg, mil tahaks võimalikult vähe aega pliidi ees veeta. Siin mõned ideed roogadeks, mida saad valmistada ilusa ilmaga õueski, kaaslaseks vaid grill.
(04.07.2016)