Uudiskiri Instagram Facebook
 

Vanemad

Gluteenivabad küpsetised

Gluteenivabad küpsetised
Kuigi gluteenivabast toitumisest on saanud suur trend, on nisujahu vältimine paljude inimeste jaoks igapäevane probleem. Kuidas küpsetada gluteenivaba jahuta, aga samas maitsvalt? Pakume välja kolm võimalust.  …


(23.05.2016)

Kuusevõrsed toidulaual

Kuusevõrsed toidulaual
Juba sajandeid on teatud, et okaspuudes on palju inimorganismile vajalikke aineid ja seetõttu on neid ka rahvameditsiinis ja toidulaual kasutatud. Varakevadised helerohelised kuusekasvud pakatavad C-vitamiinist!


(09.05.2016)

Tordid emale

Tordid emale
Üks omatehtud tort on kui muusikapala kaunis lõppakord, mis ehib igat peolauda – olgu see siis valmistatud emadepäeva, kooli-lasteaia lõpupeo, sünnipäeva või sõprade küllatuleku puhul. Siin kuus torti erinevatele maitsetele.


(25.04.2016)

Supervili avokaado

Supervili avokaado
Avokaadot nimetatakse rahvasuus looduslikuks võiks, kuna see sisaldab kasulikke kergesti omastatavaid monoküllastumata rasvhappeid. Tänu E-vitamiini rohkusele paneb avokaado juuksed särama ja noorendab nahka.


(11.04.2016)

Selle kuu staar…

Selle kuu staar…
... on muna ja sugugi mitte ainult pühadelauas koksimiseks. Munad sisaldavad rohkesti täisväärtuslikke valke, lipiide, vitamiine ja mineraalaineid. Ning vähetähtis pole seegi, et munatoidud on ääretult maitsvad!


(21.03.2016)

Road Türgi köögist

Road Türgi köögist
Türgi köök on rikkalik ja tervislik, pakkudes hõrgutavaid roogi, mis on vürtside ja maitserohelisega suupäraseks timmitud. Kergete köögiviljaroogadega saab praegusel paastuajal toidulauda rikastada ning lasta organismil puhata ja puhastuda.


(14.03.2016)

Pühadekapsas võtab uusi vorme

Pühadekapsas võtab uusi vorme
Hapukapsast võib teha mitmel moel, ja nagu paljude teiste jõuluaja toitudega, on ka hapukapsa valmistamiseks igal perel sageli omad nipid. Vürtsitamaks valikut veelgi, lisasime meie hapukapsale sel korral tavapärasest põnevamaid maitsed. 


(21.12.2015)

Kõrvits kui dessertvili

Kõrvits kui dessertvili
Kõrvits on nii suur köögivili, et kord lahti lõigatuna jagub seda söögiks kohe mitu päeva. Õnneks sobib mõnusa magusa mekiga kõrvits ühtmoodi hästi nii soolasteks roogadeks kui ka dessertideks. Nii pakume meiegi sel korral klassikalise supi…


(07.12.2015)

Gluteenivaba kinoa

Gluteenivaba kinoa
Kinoa ehk Tšiili hanemalts on suure toiteväärtusega teravili. Inkade jaoks oli see püha taim, mida nimetati seemnete emaks. Jõudu ja vastupidavust andvate omaduste tõttu kutsuti kinoad ka asteekide kullaks.


(09.11.2015)

Külma kiituseks

Külma kiituseks
Sügavkülmik on ajahädas söögitegija jaoks tõeline kullaauk. Seda muidugi juhul, kui sinna õigel ajal head-paremat tallele pandud.


(26.10.2015)

Gluteeni- ja laktoosivabad maiustused

Gluteeni- ja laktoosivabad maiustused
Eili Taavits on kahe tütre ema, kes sukeldus tervislike toitude maailma seitse aastat tagasi. Pikalt Eesti suurimas reklaamifirmas tootmisjuhina töötanud Eili jaoks on hea toit muutunud osaks elustiilist. Tema pere pealt on näha, kuidas kva…


(12.10.2015)

Hetke hittköögivili maailmas – roheline lehtkapsas

Hetke hittköögivili maailmas – roheline lehtkapsas
Käisin Kanadas, kus avastasin enda jaoks antioksüdantidest pungil kaunite krussis lehtedega rohelise lehtkapsa, inglise keeles kale. See oli seal maal tõeline hitt.


(28.09.2015)

123456252627