Uudiskiri Instagram Facebook
 
Maitsehitid

Vimkaga Eesti toidud

Eestimaine toit ei pea olema igav ega maitsetu. Meil on mõned imelised ja ainulaadsed toidud ning toorained, millega veidi mängides saab vanad tuttavad maitsed hoopis uude kuube rüütada. Maitseelamused ja -üllatused peaksid garanteeritud olema.
Meie igiomased toorained – kala, juurikad, tangud, must leib, metsamarjad – on sageli muu maailma jaoks põnev eksootika, mis tekitab elevust. Meie jaoks on need aga pigem igapäevased ja veidi üksluised. Samas, kui tuttavatele toitudele ja toorainetele väike vimka juurde keerata, võib igati eestipärane laud olla ühtaegu maitsev ja üllatav. Millal siis veel, kui mitte veebruaris, mil meie oma väike riik jälle aasta võrra vanemaks ja väärikamaks saab, tõsta taas aukohale kodumaine hüva kraam. Väikese vimkaga.
Mõnusat katsetamist ja kaunist kodumaa sünnipäeva!

Kreemine kaalikapüreesupp

Kartulisuupisted heeringamarja ja kapparitega

Heeringafilee sinepikastmes

Jaheruug ehk kruupidega sült

Räim tomatis

Ahjuräimed salvei ja sinihallitusjuustuga

Õhuline pirukas hapukapsatäidisega

Jäätisekook kama ja jõhvikatega

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Minestroone kikerhernestega

Argitoidud
Minestroone kikerhernestega