Piparkoogitaina valmistamine

Autor: Tiina Trolla
Piparkoogid on klassikaliseks jõulumaiuseks ning miks mitte proovida ise taina tegemist. See polegi nii keeruline kui alguses ehk paista võib. Samm-sammulise õpetuse abil valmistad ise maitsva taina.
Piparkoogitaina valmistamiseks läheb tarvis:

200 g võid
1½ dl siirupit
2 dl suhkrut
2 tl kaneeli
2 tl ingveri
2 tl nelki
2 tl pomerantsikoort
2 muna
¼ tl soola
2 tl soodat
umbes 8 dl nisujahu

Peale taina valmistamist vormi piparkoogid ning küpseta 200 kraadi juures 5-7 minutit. Küpsemise aeg sõltub piparkoogi paksusest.
Sellisest kogusest valmib 1,2 kg tainast ning kilohinnaks tuleb keskmiselt 23 krooni.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Linda 16.dets 2008 19:00
Selle koguse peale kulub täpselt 1 pk Meira piparkoogimaitseaine-
t:) Hea, lihtne ja mugav ka!
merts 13.dets 2008 10:14
Ingverit müüakse tavaliselt puuviljade letis!
Lea23 13.dets 2008 10:11
Kust saab pomerantsikoort ja ingverit osta? Kas saab asendada ja millega?
pikupäkk 12.dets 2008 21:49
Minul on kasutamiseks kokaraamat aastast 1955. Ka sealses raamatus antud retsepti järgi valmistatud pipargoogitainast (muna on sees) tuleb enne küpsetamist 3 - 4 päeva jahedas ruumis seista lasta.
mimm 29.nov 2008 22:20
Aga, kas tainas tohib laagerduda nädal aega, kui seal on muna sees?
meggy 19.nov 2008 17:05
hmm,tume või hele siirup? tume vast ikka...vähemalt mu ämma retseptis on küll tume.
svenartur 19.nov 2008 14:34
Valmis piparkoogitainas peab laagerduma vähemalt nädala, sest sooda peab ära reageerima ja raske taigna tegema kergemaks. Keegi ei küpseta kohe, sest need piparkoogid kerkivad praeahjus. Kui tainas on piisavalt kaua seisnud, siis piparkoogid tulevad ilusa kujuga ja õhukesed, samuti õige piparkoogi konsistentsiga.
snikers 23.sept 2008 16:36
väga head!
1