Maitsehitid
Peaosas on pasta

Toredad torud, spiraalid, liblikad, tähekesed, lintnuudlipesad, inglijuuksed ja teokarbid. Kõik need vigurid maitsevad õigesti valmistades uskumatult mõnusalt. Just sellepärast ei maksa õiget kõvanisupastat kasutada pelgalt kartuli aseainena, vaid anda talle igati väljateenitud peaosa.

Maitsehitid
Vorst kiirelt ja maitsvalt

Küllap igaüks teab, et naturaalne liha on kõige maitsvam ja ka tervisele kasulikum. Ja et mõnikord on vorstis üsnagi kasinalt liha ja palju osavalt maskeeritud rasva.  Aga sellele vaatamata oleme me sunnitud – kes tihemini, kes harvemini – ikkagi pistma ostukorvi vorstipaki. 

Maitsehitid
Kohupiimakoogid ja -tordid

Miks kohupiim üldse kuulub õigeusklike lihavõttepühade juurde, sellest saab iga huviline lugeda foorumi toiduvalmistamise teemast pealkirja alt "Kevadpühad köögipoolelt vaadatuna". 

Maitsehitid
Traditsioonilised hapukurgid

Pole vist uudis, et üks õige hapukurk (mitte segi ajada poes müüdava soolakurgiga!) ületab oma maitselt ükskõik millise oma marineeritud suguvenna.

Maitsehitid
Rumtopf

Aeg, mil esimesed kodumaised maasikad valmima hakkavad on õige aeg alustada rumtopf'i valmistamisega. Alustamine ongi muide ainuõige sõna, sest tegutsemine võib väikeste vaheaegadega kesta kuni sügiseni, täielikult valmis saab rummipott aga all.

Maitsehitid
Pannkoogid ja vahvlid

Kaubanduskeskustes hõljuvad vanilliaroomid on valla päästnud tõelise vahvlibuumi. Huvi keskpunktis on just marketivahvliteks kutsutavad paksud krõbedad vahvlid. Mujalgi maailmas populaarsed vahvlid, mille  eritunnus on ovaalne kuju ning söömisel hamba all ragisevad suhkrutükikesed, pärinevad Belgiast Liège’i linnast. Õigeid suhkruvahvleid saab teha ainult väga sügava ruudustikuga aparaadi abil, mida nimetatakse belgia vahvlimasinaks.

Maitsehitid
Külma ja magusat koduköögist - sorbett, šerbett, granita ja parfee

Jäätis oli, on ja jääb üheks armastutamaks magustoiduks.

Maitsehitid
Rullbiskviit rõõmustab silma - nipid ja täidised

Kui õhukene biskviittainast küpsetatud plaat magusa täidisega katta ja kokku rullida, tekib täiesti uus kvaliteet, mida kutsutakse Eestimaal rullbiskviidiks. 

Maitsehitid
Pehme koorekaramell ja sellest valminud maiustused

Mis on pehme koorekaramell, mis kannab inglise keeles nime fudge (hääld. fadzh)? Suur kulinaarialeksikon toob märksõna fudge all järgmise teksti: väga pehme karamell(kompvek), mis suus kiiresti sulab

Maitsehitid
Kirju Koer

Kirjuks Koeraks ei nimetata mingit Hiina delikatessi vaid väga lihtsat ja maitsvat maiustust, mille valmistamiseks kasutatakse küpsiseid ja shokolaadi. Merilin näitab, kuidas seda teha.

Maitsehitid
Kruumkook ehk laastuküpsised

See, mille mina olen siin täiesti omal algatusel kruumkoogiks ristinud, on inglise keeles wafer (hääld. weifer), prantsuse keeles gaufrette (hääld. gofrett), soomlastel on lehikäiset või roonit; norrakad ütlevad vormitud krõbeküpsise kohta krumkake -  krõbeküpsise kohta krumkake - kõverad ehk keerdu…

Maitsehitid
Rostbiif

Rostbiif (inglise keeles roast beef) Meil seni suhteliselt vähetuntud veisepraad ehk rostbiif on maitsev ja hõlpsasti valmiv ahjupraad, mida saab süüa nii kuumalt kui külmalt. 

Maitsehitid
Täidan, täidan liha...

Oh inimesi ja nende tahtmisi! #pilt7v#Ei kõlba neile lihtsalt pannile või ahju pandud liha, vaid sellega peab veel mängima ja vaeva nägema. Õigupoolest pole vaevanägemine kuigi suur, eriti kui väikese rullimise-pakkimise-täitmisega saab isegi argisest hakklihast piduroa. Mis siis veel rääkida natura…

Maitsehitid
Liha, mis maitseb metsa moodi

Aeg muudab piltaljusid arusaamu, nende hulgas ka suhtumist metsloomalihasse ja selle maitsesse. Kunagi nähti palju vaeva, et peita ulukile omast maitset ja lõhna, leotades liha päevade viisi teravhapus marinaadis või piimas. Ka peeti ulukloomi liiga lahjaks ning soovitati liha ilmtingimata siduda pa…

Maitsehitid
Moekas broiler

Mõnusa ja mahlase broileriroa saamiseks ei pea liha uputama rasvase koorekastme lainetesse. Ajaga kaasaskäiv kodukokk valib broileri juurde hoopiski värsked, külmutatud või konserveeritud puu- ja köögiviljad, põnevad maitsekastmed ja idamaised vürtsid.