“Leiburi leivateo” võitja on Triin Kuus Põltsamaalt

Leiburi 250. juubeliaastal välja kuulutatud konkursi „Leiburi Leivategu 2012“ võitis Põltsama…

Leiburi 250. juubeliaastal välja kuulutatud konkursi „Leiburi Leivategu 2012“ võitis Põltsamaalt pärit käsitööõpetaja Triin Kuus leivaga “Triinu rukkileib”. Võiduleiva võtab Leibur 2013. aastal tootmisesse ning seda saab maitsta kogu Eesti. Augustis välja kuulutatud konkursile laekus üle kogu Eesti enam kui 60 rukkileiva retsepti, millest professionaalne žürii valis välja kaheksa parimat. Lõppvõistlusel kohtusid koduleivaküpsetajad Tallinnast, Tartust, Põltsamaalt, Jõhvist, Türilt ja Martnast.
Pärast põhjalikku degusteerimist ja punktide kokku löömist selgus, et parimaks koduseks rukkileivaks osutus “Triinu rukkileib”. Kuigi Triin tunnistas, et ta tahtis väga võita, oli tema sõnul žürii otsus ikkagi ootamatu.
“Mu leib on lihtne, klassikaline, hästi tume ja mahlane igapäevane leib, mida küpsetan oma perele igal nädalal,” kirjeldas oma loomingut Triin Kuus, keda leivaküpsetamise juurde tõi sõbranna umbes kolm aastat tagasi.
“Küpsetan küll tihti ja tavalise ahjuga, kuid mul on ka oma nipp: leib tahab, et temaga tegeletakse, talle pühendutakse ja tema jaoks võetakse aega. Siis tuleb ta hea ja õige välja.”
 “Triinu rukkileib” läheb Leiburi sortimenti 2013. aasta alguses ja selle autorit premeeritakse 1500 euroga. “Tänu sellele võistlusele saab Eesti leivasortiment juurde veel ühe põneva ja uudse maitsega toote, mis sobib nii võileivaks, toidukõrvaseks kui tervislikuks vahepalaks ning on kättesaadava hinnaga,” kommenteeris Leiburi tootearendusjuht Tiina Rühka.
Võistluse finaal toimus 24. oktoobril restoranis Leib Resto ja Aed, kuhu finalistid pidid tooma kaks eelmisel päeval küpsetatud võistlusleiba, mis on valmistatud eelvooru esitatud retsepti järgi. Lõppvõistluse žüriisse kuulusid Leiburi tootearendusjuht Tiina Rühka ja tootearendaja Heldi Käär, Oma Maitse peatoimetaja Monika Kelle ja kõik finalistid ise, kes üheskoos valisidki välja ühise lemmikleiva. Oma leiva eest finalistid hääletada ei tohtinud.
TNS Emori Eesti leivaturu uuring näitas, et Eestis süüakse leiba keskmiselt kolm korda päevas, kusjuures noored söövad leiba sama palju kui vanemad inimesed.
 

VAATA VÕISTLUSRETSEPTE SIIT

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa