Uudiskiri Instagram Facebook
 
Nädalalood

Aasta parim kokk on Vladimir Upeniek

Nädalalood

Aasta parim kokk on Vladimir Upeniek

PrindiSoovita sõbrale Facebook
Foto: Lauri Laan
Toiduprofessionaalide pidu on selleks korraks taas lõpusirgel. Möödunud reedel kogunesid Tall…

Toiduprofessionaalide pidu on selleks korraks taas lõpusirgel. Möödunud reedel kogunesid Tallinna Teeninduskooli peahoone aatriumisse Eesti restoranide peakokad, sommeljeed, kelnerid ja baarmenid, et tunnustada oma eriala tippe. Tegijate gala on Eesti Peakokkade Ühenduse, Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni, Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni ja Eesti Kelnerite ja Ettekandjate Liidu ühine pidulik koosviibimine, mis toimus juba teist korda.
Peakokad tunnustasid Tõnis Siigurit restoranist Bordoo järjepideva ja põhjaliku töö eest kokanduse piiride nihutamisel. Baarmenid tunnustasid Helger Aavat pikaajalise väsimatu töö eest Eesti kokteilikultuuri tõstmisel ja eduka esinemise eest 2012 baarmenite maailmameistrivõistlustel Pekingis. Kelnerid tunnustasid Allan Vainut väsimatu hea töö eest Eesti Kelnerite ja Ettekandjate Liidu juhtimisel ja arendamisel. Sommeljeede Aasta tegija tiitli sai Ene Ojaveski ennastsalgava töö eest Eesti Sommeljeede Erakooli juhtimisel ja arendamisel ning esimese eestikeelse veiniõpiku idee ja teostuse eest.
Tegijate galal selgusid ka Aasta kokk 2012 võistluse kolm parimat. Aasta kokaks kuulutati Vladimir Upeniek Kõue mõisa restoranist. Teiseks tuli Vitali Tihhonov Knutholmen’i restoranist, Norrast. Kolmandale kohale jäi Kirill Kirejev Kuninga restoranist. Pressi žüriile jättis kustumatu mulje Vitali Tihhonov ning parimaks toidu ja joogi sobitajaks osutus Vladimir Upeniek. Aasta koka võistlustel, mis seekord toimusid juba 18. korda, oli  teemaks kodumaised head  ja puhtad toorained, mis avaldati võistlejatele nö pimekorvis. Võistlejatel tuli neist valmistada eelroog, mis pidi sisaldama lõhet, pearoog pullimunanditest ning dessert vinnutatud õuna-jõhvika ribadest ja kõrvitsast. Üllatustooraineks oli kõigile naeris, mida tuli samuti ühes roas kasutada. Kõik road tuli sobitada omakorda mahladega, Vana Tallinna, Saaremaa viina ja Põltsamaa Lossiveinidega, kusjuures kohustuslik oli valmistada üks kokteil.
„Vladimir Upenieki eeliseks oli väga hea käekiri, huvitav lähenemine, osav tooraine kasutus, ja kiire mõtlemine. Ta on väga korrektne oma töös, rahulik ja keskendunud. Seda, et võit tuli kindlalt, näitasid ka suured punktivahed” kommenteeris võistluste peakorraldaja, EPÜ president Rudolf Visnapuu. Kohtunikekogu koosnes Soome, Läti, Venemaa, Leedu ja Eesti tunnustatud kokkadest. Toidu ja jookide omavahelist sobivust hindas restorani Balthasar sommeljee Kristjan Markii.
Palju õnne kõigile tiitliomanikele!

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes