Ümarad punapeedid veerevad esile

Värviline sügis laiutab taldrikul. Lihava juurega pontsakas punapeet annab head tooni nii küpsetistele, salatitele kui kastmetele. Ja üks on ka kindel mis kindel - magus peet maheda kitsejuustuga on vastupandamatu. Kui Lindströmi pihvid, peediga pikkpoiss või borš tunduvad teile liiga tavalised, siis kartulitega murendatud ja peediga pikitud leib on nii hea, et jõuludeni küll oodata ei malda. Käe peab soojaks juba enne küpsetama, siis on õigel ajal nipid ka paremini selged. Et meie valikus on retsepte nii keedetud kui toore peediga, siis arvesta, et peedi keetmiseks kulub sõltuvalt peedi suurusest ja aastaajast 30 kuni 60 minutit. Kui peet on pehme, lase punapõsk korraks külma vee alt läbi ja kui selle koor kergesti lahti lööb, on peet järelikult pehmeks keenud. Ahjus küpsenud peedid säilitavad oma värvi ja magusat maitset paremini kui keedupeedid. Kui peet on suurepärane seedmise korrastaja, siis toores peet on seedmisele suuremaks koormaks kui kuumutatud peet ning ülemäära toore kraamiga ei maksa seega liiale minna.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa