Hispaania maitsed. Tapas

Õhtud Hispaania suurlinnades või väikestes külakestes on õdusad. Uinuv pealelõuna saab just s…

Õhtud Hispaania suurlinnades või väikestes külakestes on õdusad. Uinuv pealelõuna saab just siis elu sisse kui suupistebaarid oma uksed valla löövad. Lärmaka seltskonna ja tillukeste söögitubade sigina-sagina taga on aga enamat kui head maitsed. Helen Eelrand, väikese, lihtsa, aga efektselt isuäratava retseptiraamatu "Hispaania maitsed. Tapas" autor, on vahamerelisele meeleolule oma südame andnud. Seega on tal selle kandi maitsete kohta üht-teist öelda ning suureks sooviks võrratut toorainet jumaldavaid retsepte kodukandi rahvaga jagada. Tehtud saavad omlett kartulite ja munaga, maalähedane tomatisupp pisto (lisaks ja vahelduseks gazpacho´le), praejuust paprikamoosiga ja palju muud head, mis näppe lutsutama paneb. Ja ärge siis unustage klaasi robustse punase veini või naturaalse kodusiidriga!
Muu hulgas saame teada, et tapa tähendab hispaania keeles korki, kuna sajandeid tagasi katsid hispaanlased veinpudelite suid justnimelt juustu- või singitükiga, et kärbsed sinna ligi ei tikuks.
Buen provecho! 


VAATA RETSEPTINÄITEID RAAMATUST
Gazpacho II
Praetud kitsejuust meega

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa