Lühikesed poisid ja pikkpoisid

Autor: Triin Sander
Pikkpoiss on argitoit, millest igal perenaisel on oma salaversioonid. Lihtne, maitsev ja soodne on siinjuures märksõnadeks. Kui aga tekib tunne ja soov igapäevast traditsiooni veidi pidulikumaks muuta, ei pea kohe gurmeelettide juurde tormama, vaid piisab väikesest muudatusest, mis lööb silmad särama nii suurtel kui väikestel sööjatel. 

Muffinivormis küpsetatud lühikesed poisid valmivad kiiremini kui pikk versioon, soe tomatisalsa annab talviselt kahvatututele köögiviljadele vürtsikalt suvise meki ja sobib täiendama liha täidlast maitset.Hakklihast kotletid ja pikkpoisid saavad iseäranis head, kui segada hakkmassi hulka julgelt vedelikku - piima, vett või puljongit. Kui massi hoolega ja üsna intensiivselt segada ja isegi kloppida, imab kvaliteetne hakkliha endasse ohtralt vedelikku ning praad jääb väga mahlane. Et mahlu veel enam siduda, lisatakse kotletitainasse saia või riivsaia. Ent isegi tavaliste hakklihapallide või frikadellide puhul aitab hakkliha kloppimine suutäiel oluliselt mahlsemaks saada. Proovige seda vana head nippi ja maitsevahe on kohe tunda.


Lühikesed poisid sooja tomatisalsaga


Pikkpoisid:
Pikkpoiss peekoni ja köögiviljadega 
Pikkpoiss kapsalehtedes 
Kalkunilihast pikkpoiss 

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa