Teeme koos pitsat!

Allikas: Pere ja Kodu Autor: Lia Virkus
Mõnel nädalavahetusel on tore pere või sõpradega pitsaõhtu korraldada. Kõige maitsvamad pitsad saab puudega köetavas kiviahjus. Aga maitsvad pitsad tulevad ka kiviplaadiga elektriahjus või siis eraldi kiviplaadil, mis on paar tundi varem tavalisse ahju soojenema pandud. Minul endal on just kiviplaat. Sellel küpsetades saab õhukese põhja ja mullitavate äärtega mõnusalt krõbedad pitsad.
Meie kodus on pitsasid ikka tehtud. Aastate jooksul on kõik liigne pitsadelt kadunud ja menüüsse jäänud kolm lihtsat, kuid ülimaitsvat varianti – pitsa Margherita (marinara ehk tomatikaste + mozzarella), salaamipitsa (marinara + mozzarella + salaami) ja singipitsa (marinara + mozzarella + üliõhukesed singiviilud). Peale värsket rukolat!
Küpsetan pitsasid võimalikult kõrgel kuumusel, 275 kraadi juures, ja vaid 3–4 minutit, olenevalt kattest ja suurusest. Pitsa ahjupanekuks kasutan pitsalabidat (esikaanel), millele puistan pisut durumnisujahu. Nende abivahendite puudumisel saab muidugi küpsetada pitsasid ka tavalisel jahuga ülepuistatud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil ja tavalises ahjus. Nii tulevad need paksema põhjaga, aga maitsvad ikka. Olen teinud durumjahuga pitsataina valmis ka eelmisel õhtul ja lasknud kerkida üle öö külmkapis. Enne jaganud taina neljaks ja vorminud pallikesed, mis pakkinud kõik eraldi toidukilesse. Samuti olen kilesse pakitud palle sügavkülmas säilitanud. Või küpsetanud nädalavahetusel mõned pitsad rohkem ja pannud sügavkülma. Nii saavad lapsed koolist tulles need ise üles soojendada.

Nisujahuga pitsatainas ja durumnisujahuga pitsatainas

Marinara kaste küüslauguga
Marinara kaste ürtidega
Pitsa Margherita
Kartulipitsa
Krõbedad tortiljapitsad
Lastepere lemmikpitsad singiga 
Pereisa seenepitsa 
Valge juustupitsa 
Minipitsad
Vallatud pitsarullid anšoovisega


MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa