La Bottega

Autor: Oma Maitse
Trattoria-stiilis kohti, kus hea tooraine meid kohe kõnetaks, võiks rohkem olla. Mis sellest, et lihtsate Itaalia koduroogade valmistamises on paljud ise profid.
PROFF

Atmosfäär: 10
Teenindus: 8
Toit: 8

Kas läheksin sinna uuesti?

Läheksin uuesti, kui rahalised võimalused oleksid kobedamad. Vanalinna atmosfäär on eriline ja sooja vastuvõtu osaliseks saime ka.

MENÜÜ
Eelroog
Vasikakeel tuunikalamajoneesiga 9.60
Hiidkrevetisaba terava värsketomatikastme ja grillitud focaccia’ga 10.80
Pearoog
Küülik valge veini ja oliivi kastmes, puravikupolenta 13.50
Grillitud kanapoeg ürdiõliga 12.–
Lisandiks grillitud ja marineeritud köögiviljad 3.50
Dessert
Granadillikreem 5.–
Jäätisevalik (must sõstar, maasikas) 5.–
Hind kahele 89.60

MILJÖÖ

La Bottega on koht, kust lahkuma ei kiirusta. Tööpäeva õhtul oli seal vaikne, ent tundsime end mõnusalt ja
teretulnutena. Interjöör on soe ning hubane, trattoria kohta ehk veidi liiga uhke. Lauad on üksteisest piisavalt kaugel, et pärast paari klaasi veini veel sõbrannaga lobisema jääda, kartmata, et sinu jutust ka teised külalised osa saaksid. Et koha nimes esineb sõna enoteca, siis on interjööri kõige muljetavaldavamaks kujunduselemendiks esinduslike veinidega täidetud laeni kõrguv avatud riiul. Ühel eelmisel külaskäigul saime muide teada, et selles kõhutavad veinipudelid on siiski täidetud värvilise vedelikuga, sestap itsitaks majarahvas ilmselt üsna rõõmsalt, kui mõni väärikama välimusega pudel varganäost kunde käekotis peenele pidulauale külakostiks rändaks.

TEENINDUS
Menüüd toodi ruttu ja toidud saabusid samuti kiiresti. Hinnad on pigem restoranile kohased. Itaalias ei julgeks keegi trattoria’s majaveini eest üle kolme euro küsida. Teenindaja oli viisakas, kuid veine ta kahjuks ei osanud valitud menüü juurde soovitada. Muidu aga oli kõik tipp-topp.

TOIT
Vasika-tonnato ehk vasikakeel tuunikalamajoneesiga pakkus meeldivalt õhukesi keelelõike koos rukola ja kapparitega segatud majoneesiga. Meeldis väga. Hiidkrevetisabasid teravas tomatikastmes serveeriti väikesel kuumal pannil, mille kõrval grillitud focaccia-lõik. Samas serveeriti korvist ka värsket samanimelist saia, millega sai maitsva kastme kenasti pannilt ära riisuda. Küüliku lisandiks ihkas keha ilmast tulenevalt midagi toekamat, valisimegi kartuli-spinatipüree asemele seenepolenta. Väljanägemine pole polental tihti ehk suurem asi, roheline püree oleks vast parema visuaalse efekti tekitanud, aga maitses hästi. Grillitud kanapoja kõrvale tellisime teenindaja soosingul grillitud ja marineeritud köögiviljad. Kanapoeg oli küps ja maitsev, vürtsideks küüslauk ja rosmariin, need ei varjutanud aga õrna kana. Köögiviljad polnud ülemarineeritud, küpsenud küüslaugulõikude seast leidsime aga üles ka ühe toore. Teenindaja soovitas granadilliviljakreemi, mida mujal ei pidavat saama. Granadilli maitset polnud aga kahjuks tunda, rohkem meenutas magusroog mandliküpsist kreemiga. Jäätisevaliku pallid olid seevastu suured ja väga maitsvad, eriti maasika oma, mis tõepoolest oli valmistatud maasikatest, mitte pulbrist või kahtlase väärtusega siirupist.

PROFAAN

Kontoritöötaja (35)
Kahjukäsitleja (33)

Atmosfäär: 9
Teenindus: 10
Toit: 9

Kas läheksin sinna uuesti?

Jah, soovitaksin ka teistele. Aga ainult juhul, kui raha ikka jagub ning hingele armast elamust soovite.

MENÜÜ
Eelroog
Hiidkrevetisaba terava värske-tomatikastme ja grillitud focaccia’ga 10.80
Tomati-rukolasalat pühvlimozzarella’ga 10.50
Pearoog
Grillitud meriahven värske tomati ja basiilikuga 12.60
Lisandiks grillitud ja marineeritud köögiviljad 3.50
Grillitud kanapoeg ürdiõliga 12.–
Lisandiks ahjus küpsetatud küüslauk mee ja konjakiga 2.50
Hind kahele 51.90

MILJÖÖ
Sisse astudes haaravad esimesena silma vanalinnale iseloomulikud suured aampalgid ja Itaalia söögikohale
omased riiulid täis veine. Algus on muljetavaldav! Esimesest saalikesest leiame hulgaliselt ruuduliste linakestega laudade ääres toitu ja veini nautivaid inimesi. Leti tagant läheb üles trepp, mis viib eri  tasanditele. Uurime, kuhu sealt saab, ja selgub, et teisel korrusel on pisike romantiline ühe laua ja kahe tooliga nišike, kus mitmed õnnelikud peigmehed oma neidude kätt on palunud. Jätame seekord romantika nooremaid ootama ning otsustame minna otse läbi esimese saali järgmisse, kus on pikk aknarida, mitu-mitu lauda ja valge mööbel. Lihtne ja kodune sisustus.

TEENINDUS
Väga-väga ja väga sõbralik. Kui teinekord restoranis tekib tunne kui elevandil portselanipoes, siis La Bottega teenindajad suutsid oma lihtsuse ja armsusega küll meie südamed võita. Vaja on soovitada sööki?
Tehtud! Vaja on soovitada veini? Tehtud! Külastajatel on küsimusi? Vastatud! Ei mingit liigset peenutsemist
ning täiesti vastuvõetav oli ka meie veiniproovimine ühest klaasist ning üle laua teineteisega toidu jagamine. Muide, veini hind hiljem kodus uurides tšekil ei kajastunudki ning mõistatuseks jäi, kas see unustati arvele lisada või oligi tasuta mõeldud.

TOIT
Restorani tühja kõhuga sisse astumine pole teadagi kõige targem tegevus, aga La Bottegas saabusid eelroad suhteliselt kiirelt. Kui tellitud mozzarella-salat oli küll ahvatlevalt suur ja värvikirev, jõudis sööja selle lõpuks arusaamale, et toit jäi veidi tavapärane. Seevastu hiidkrevett maitses nagu unistus! Soe, mõnus, toitev, terav isutekitaja, millest absoluutselt isu täis ei saanud. Pigem tekkis mõte, et kas sedasama pannil särisevat eelrooga poleks võimalik saada pearoana? Teenindaja aga laitis selle mõtte maha sõnadega, et pearoog tuleb raudselt veel apetiitsem. Kui kanapoeg ürdiõliga maitses nagu … kanapoeg ürdiõliga, siis omapärase maitsebuketi lisas sellele ahjuküüslauk. Konjakit ja mett seal just ei hoomanud, aga tervelt ahjust tulnud küpsetatud küüslaugumugul avaldas muljet nii silmale kui ka keelele. Meriahven oli täpselt nii maitsestatud, et seda tasuks tulla siia veel ja veel mekkima – kala maitse polnud tapetud ja värskust jagus. Lauale toodud grillitud köögiviljad liigitas meie laudkond aga liiga õliste alla, kuigi maitse oli hea. Ühiselt leidsime, et ideaalse roa saaks kreveti-eelroast ning ahvena-pearoast. Kahjuks magustoidu jaoks meie kõhtudesse enam ruumi ei jagunud.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa