Kindla peale minek - kokkupakitud müsli

Autor: Eva Palu
Müslibatooni kodune valmistamine on üpris lihtne. No olgu, aega veidi kulub ja suureks väljakutseks on ka batoonide koos püsimise saavutamine. See-eest tead sa aga täpselt, mida oled sinna sisse pannud ning stabilisaatoreid-
maitsetugevdajaid see ei sisalda. 
Et asi õnnestuks ja pudenemist ära hoida, siis tulebki vaid jälgida, et lisatud saaks piisavas koguses sidusainet. Nendeks sobivad hästi näiteks või, mesi, kondenspiim, kookosõli, siirup, maapähklivõi. Kõik need ained tahenevad jahtudes ja aitavad hästi batoonikest koos hoida. Müslibatooni tainas võiks enne ahjupanemist olla pigem vedel, s.o rohke sidusainega, nii saad rikkalikuma ja suussulavama maitsega maiuse.

Müslibatooni põhikomponendiks on kaerahelbed. Kiirkaerahelvestega valmivad müslibatoonid kiiremini, ent need ei ole nii toitainerikkad kui jämedad kaerahelbed. Viimastega tehes tuleb küpsetamiseks rohkem aega varuda.

Lisaks kaerahelvestele rikasta müslibatoonikesi meelepäraste pähklite ja kuivatatud puuviljadega. Sobivad sarapuupähklid, pekanipähklid, mandlid, päevalilleseemned, kõrvitsaseemned, kookoshelbed, kuivatatud jõhvikad, aprikoosid, rosinad jpt. Edasi ei peagi muuga enam pead vaevama, kui kuivad ained sidusainetega kokku segada ja mass küpsema panna.

Kui soovid valmismüslisid kasutada, sega 300 grammi müsli hulka 400 g kondenspiima, sega kõik segamini, kalla küpsetuspaberiga kaetud pannile ja küpsetad 160-kraadises ahjus umbes 45 minutit. Jahuta ning lõika tükkideks.

VAATA ISETEHTUD BATOONIKESTE RETSEPTI SIIT
Kodused müslibatoonid
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa