Õhetav ja õhuline mündipesto

Allikas: Toidutare Autor: Triin Sander
Mündipesto on üks tore variatsioon tavapärasest, kus küüslaugu teravust ja rukola vürtsikust tasakaalustab mündi tugev värskus. Kokku saab kombinatsiooni, mis sobib täiustama nii suppe, grillitud liha-kala, pastat või suupistena röstitud saia.
Saapamaalt pärit pesto on end algupärast üsna kaugele rebinud ja leidnud erinevaid lahendusi kõikjal üle maailma. Meie kohalikud kokkajad on sobitanud sellesse esimesi kevadel tärkavaid noori lehti - naati, karulauku, võilillelehti - kõik need pakatavad värskusest, sobides pesto põhitegijaks kui valatult ning pakkudes huvitavaid maitsekombinatsioone erinevate põhimaitsetega.

* Huvitava maitseelamuse saad, kui grillid maasikat peekonisse keeratuna ja serveerid mündipestoga. Retsepti võib kohandada mistahes rohelise tarbeks, kasutada võib ka erinevat sorti pähkleid,-kõik annavad pestole veidi erineva maitsevarjundi.
* Mündipesto sobib hästi ka grillitud lambalihaga.
* Mündipesto saab pehmema maitse, kui valmistad selle basiiliku ja mandlitega. Selline variant sobib iseäranis hästi kalaga.


Mündipesto 


VAATA VEEL LISAKS:
Koriandri-sibulapesto
Klassikaline pesto (basiilikuga)
Karulaugupesto
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa