Uudiskiri Instagram Facebook
 
Nädalalood

Mängud sütel

Nädalalood

Mängud sütel

PrindiSoovita sõbrale Facebook
Foto: Jaan Heinmaa
Grillimise kõrghetked on käes ning menüü on muutunud palju rikkalikumaks. Steigid, ribid, vorstid ja fileed saavad grillsütel juurde nii jumet kui maitset ning piisab vaid ühest susisevast grillist ümbruskonnas, kui kõik teisedki naabrid oma isudele peagi järele annavad. 
Ka on grillimise üks häid tahke see, et liigne rasv voolab lihast kergesti välja ning roog saab tervislikum. Lisaks lihale on sütel mõnus säristada köögivilju, mida näiteks koos juustuga salatiks segada. Või siis puuvilju, mis mee ja jogurtiga serveerides lihtsalt keele alla viivad. Viis marinaadi on ka seekord tagataskust võtta ning kaks maitsevõid, mida ahjukuumale lihale või kartulile peale tõsta...Särisevat grillisuve meie retseptitoimetajate ideede saatel!

TÄHTIS PUDI-PADI
Karge suvejook

Suvesalat redistega

Grilliaja viis marinaadi
Kaks maitsevõid grillitud lihale või kalale

Küpsetatud kartulid peekoniga 
Sidrunimarinaadis köögiviljavardad

Grillitud portobellod
Grillitud quesadillad

PERFEKTNE LIHA
Ürdimarinaadis lambašašlõkk 
Mündised lambalihavardad
Sea välisfilee aasiapärases marinaadis 
Šašlõkk köögiviljadega
Grill-ribid pikantse kastmega 
Vürtsikas ribiliha viskiga

KÕIGI LEMMIK - KANA
Sidruni-kanalihavardad 
Vürtsikad kana poolkoivad ja tiivad 
Kanašašalõkk kurgikastmega

KALAFÄNNILE
Sinepimarinaadis lõhe-sidrunivardad 
Grillitud kala mädarõikakastmega 

MAGUS AMPS
Maasika-melonivardad
Grillitud aplesinid siirupis 
Grillitud õuna-kohupiima topeltvõileivad
Glasuuritud ananass 



Et lustakad grillipeod hästi õnnestuksid, annab Lia Virkus lisaks kaasa veel mõned nipid.
• Enne grillimist lase lihal või kalal tund aega toas seista, et grillile pannes ei toimuks järsku temperatuurimuutust ja grillitav hästi pruunistuks.
• Grillimiseks on parim mõõduka rasvasisaldusega liha, näiteks sea kaelakarbonaad. Lihalõigud peaksid olema ühepaksused.
• Puu- ja köögiviljadest sobivad lõikudena grillimiseks baklažaan (soola ja meega maitsestatuna või marineerituna) ning suvikõrvits (näiteks juustumütsiga), paprika ja ananass.
• Fooliumist grillimisalusel saab edukalt valmistada sooje võileibu, tükeldatud köögivilju ja sinihallitusjuustuga täidetud šampinjone.
• Lüki ühele grillvardale võrdse küpsemisajaga lihakuubikud. Et liha ei jääks varda külge kinni, määri vardaid toiduõli või küüslauguga.
• Enne grillimist pühi ülemäärane marinaad köögipaberiga ära.
• Spetsiaalsed grilliõlid annavad lihale ilusa välimuse ning hea maitse. Nendega määrides võib ka täiesti maitsestamata lihatükid grillile laduda ja saab suurepärase tulemuse.
• Grillimise viimastel minutitel võib kanda lihale, kalale või köögiviljadele parema läike ja maitse andmiseks spetsiaalseid glasuure.

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes