Jäätisehelbed kuumas öös

Allikas: Oma Maitse Autor: Tuuli Mathisen
Vanillijäätist saab poest, aga rabarberi, mango, mündi ja heeringa maitse järele tuleb minna oma kodukööki.
Suvi ja jäätis on lahutamatud. Eriti hõrgu jäätisekogemuse saad seda maiust ise tehes, kusjuures jäätisemasin ei ole üldse kohustuslik. Selle asemel tuleks külma pandud massi paari esimese tunni jooksul iga poole tunni tagant käsimikseriga vahustada. Vahustamine ei lase jääkristallidel tekkida ning jäätis jääb kreemjas ja ühtlane. Omavalmistatud jäätised kipuvad pikemal sügavkülmikus seismisel külmuma kõvemaks kui poe toodang. Seetõttu võib külmunud maiuse veidi enne serveerimist toatemperatuurile tõsta. Jäätist aitab pehmemana hoida ka väike alkoholikogus, mis ei tee maitseomadustelegi paha.

Šokolaaditäpiline mündijäätis
Kondenspiimajäätis rabarberiga
Jogurtijäätis mangoga
Jäine toorjuustukook sõstardega
Heeringajäätis kuumade kartulitega
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa