Helde marjasuvi

Autor: Toidutare
Kui Vahemeremaad saavad kiidelda tipp-klassi luuviljalistega, siis Põhjamaade super-maitseline marjasaak on meie jagu. Nende värv on kirgas ja maitse intensiivne. Tervise seisukohalt on iga mari kui üks vitamiin, mis meid kaitseb ja hoiab. Suvel söö marju iga päev, natuke ja erinevaid. Mustikas on ülimari, täis antioksüdante ja antotsüaane (pigmendid), mis parandavad meie vereringlust, silmade tervist, tõrjuvad soolestikuvähki ning taandavad põletikke. Maasikad-vaarikad on B, C vitamiinidest rikkad, neis on rauda ja need mõjuvad seedimisele hästi. Ära siis unusta neid aeg-ajalt ka mõnesse rohelisse salatisse lisamast, eriti kui peres on mõni magusat tõrjuv liige. Kirsid, nagu teisedki marjad, on oma parimad omadused peitnud kestasse-kooresse. Marjadel on põletikuvastane toime. Mustad sõstrad on koos mustikate ja tikritega aga meie üks kõige vitamiinirikkamaid marju. Ka sisaldavad need märkimisväärselt rauda. Seega, kui küpsetamistuju parajasti peal ei ole, sokuta marju jogurtisse, pudru peale, tee neist smuutisid ja jäätisekokteile...
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa