Ilma teevad külmad köögiviljasupid

Autor: Triin Sander
Hispaania päritolu gazpacho oli algselt vaid külm tomatisupp, nüüd on see aga saanud külmade köögiviljasuppide ühisnimetajaks. Külmad supid pole ka meile tundmatud - okroška või peedisupp on ju meie lähinaabrite suviseks rahvustoiduks ja ka kama võiks ju peenutsevalt soolaseks või magusaks gazpacho'ks ümber luua.
Fantaasial lennata lastes, pakun külma supina välja aga esiti ootamatuna tunduva lahenduse, mis pokaalist serveerituna grillipeo eelroana on meie seltskonnas suureks hitiks saanud. Grillitud virsikutest gazpacho on põnev kombinatsioon soolasest ja magusast, tekitades kõneainet maitsetest, suurendades oma intensiivsusega isu ning sobides ka lastele, kes küüslauku (veel) ei pelga.
Grillimine toob puuviljades maitsed veel rohkem esile ja täiendab neid kergelt suitsuse aroomiga. Kui virsikuid peaks üle jääma, saab neid mugavalt kasutada magustoiduks. Selleks nirista grillitud soojale virsikule veidi mett või vahtrasiirupit pudista peale mandilaaste ja täienda jäätisepalliga.

Grillitud virsikutest gazpacho
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa