Suveköögi on vallutanud lest

Allikas: Nädalakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Kui suvepealinn on Pärnu ja suvejook külm õlu, siis suvekala on lest. Kuigi välimuselt lapik ja liistakas, on see kala paljude eestlaste lemmik, mida suvekuudel praetakse ja suitsutatakse nii kuis jaksab. Ja et suvist vunki veelgi lisada, paku kala kõrvale ka tänavusi oma saagi kartuleid!
Lesta-kartulivorm
Suitsulesta-kartulisalat
Praetud lest kartuliga


HEA TEADA!
Kuidas puhastada lesta?
1. Pese kala voolava külma vee all.
2. Eemalda pea ja sisikond ning loputa verest puhtaks.
3. Lõika uimed ja saba küljest ära.
4. Võid enne toidus kasutamist lesta soolaga sisse määrida ja lasta sel lühikest aega seista. 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa