Suvine ahjusalat lillkapsast

Allikas: Toidutare.ee Autor: Triin Sander
Kui suve teine pool tervitab meid värskete kodumaiste köögiviljadega, on aeg tarbida neid vitamiinidest pakatavaid vilju igal kujul. Lillkapsas on üks tõeliselt maitserohke köögivili, mida on hea süüa lihtsalt keedetuna killukese võiga, toorelt dipikastmega, popi püreesupina, üleküpsetatult juustuga või hoopis röstitult iseseisva salatina.
Kui keetmisel ja aurutamisel muutub lillkapsas kiirelt pudenevaks, siis ahjus röstimisel aurustub üleliigne vesi ja karamelliseeruvad köögivilja naturaalsed suhkrud. Sellisel küpsetusmeetodil saab iga köögivili mõnusalt magusa, kergelt pähklise meki, boonusena säilib kergelt krõmpsuv tekstuur.
Röstida tasub kõiki köögivilju tarvitamiseks nii soojalt kui külmalt - paprikaid, peete, porgandeid, kaalikaid…
Küll aga tuleb silmas pidada, et igal köögiviljal on oma küpsemiseaeg. Paprika ja peet vajavad kõrgemat temperatuuri ja pikemat aega, porgand ja lillkapsas lühemat. Kindlasti ei tohiks ahjupanni üle kuhjata, vaid laotada köögiviljad ühtlase kihina. Nii küpsevad nad ühtlaselt ega hakka hauduma.

Suvine ahjusalat lillkapsast

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa