Katharinenthal Kadriorus

Autor: Ragne Värk
Häid kohvikuid pole kunagi liiast. Ja Kadriorg on oma miljöö poolest aja mahavõtmiseks ning heade asjadega maiustamiseks kui loodud. Katharinenthal on Luigetiigi ääres olnud jalutajaile avatud juba tegelikult terve suvi ning kiirustavgi linnarahvas astub sealt juba päris tihti läbi, et hõrke saiu-kooke kaasa osta.  
Kui aega rohkem käes, on Katharinethalis valida kohviku ja šampanjaterassi vahel. Kohvikus pakutakse maitseelamusi kahel korrusel, millest esimesel saab nautida kohvi ja värskeid küpsetisi ning teisel korrusel toekamaid roogasid.
Kohviku perenaine Angeelika Kang ning peremees David Pärnamets avasid hubase toidukoha selle aasta juunikuus, et pakkuda maitseelamusi nii varajastele ärkajatele, kohvinautijatele kui ka õhtustele einestajatele.
Rikkalikku hommikusöögimenüüd munaroogade, pudruvaliku, kreppide ning võileibadega pakutakse kella 11.00ni. Põhjalikult valminud à la carte menüü koostajaks oli toiduspetsialist Erki Siplane, kes lähtus erinevatest maitse-eelistustest ning isiklikest lemmikutest. Nii võibki toidukaardilt leida turska, lambakooti ja pardimaksa. Oma tee on leidnud menüüsse ka heeringas. Teise korruse menüü valmimisel olid abiks ka omanikud Angeelika Kang ning David Pärnamets. Mahukas väliterrass ehk Veuve Doussot šampanjaterrass on avatud suviti. Seal on spetsiaalne terrassimenüü, mis sisaldab erinevaid grillroogasid kalast, kanast, veise sisefileest ja pardist. Menüüst võib leida ka värskeid salateid. Boonusena valmivad kõik terrassimenüüs olevad road külastajate silme all väliköögis.
Angeelika Kangi esimene äärmiselt populaarne kohvik Café More asub Viru keskuse neljandal korrusel. Nii võivad ka Katharinenthalis tekitada äratundmisrõõmu mitmed juba armsaks saanud koogid ja küpsetised. Katharinenthali pagarite käe alt tulevad hoole ja armastusega valminud kondiitritooted, millest populaarsemad on keeruga kaneeli- ja kardemonisaiad, kohupiima-maasika brita, šokolaadi-trühvlikook, rabarberi-Tosca, granadillibesee tartaletid, granadilli-trühvlikook jne. Soolase maitse austajatele on valikus erinevad lahtised pirukad ja quiche´id.
Erinevatele küpsetistele lisaks pakutakse ka maiasmokkade lemmikuid - makroone. Külastajaid üllatatakse erinevate maitsetega, näiteks on maitsevalikus makroonid pistaatsiaga, karamelli-meresoolaga, rabarberi ja maasikaga ning sarapuupähkliga.
Oivaliste küpsetiste kõrvale pakutakse ka head kohvi ning erinevaid kohvijooke. Veinivaliku on koostanud sommeljee Kristina Ratso. Iga päev on menüüs ka päevapakkumised. Lisaks heale toidule ja joogile pannakse rõhku ka detailidele. Kõik kohvikuruumides ning terrassil olevad lilleseaded on valmistanud hollandlasest florist Peter Boeijkens, kelle ülesandeks on ka kord nädalas kohviku lillevalikut kontrollida ning muuta.

Varasemalt vana jahimaja ja külalistemaja
Kadrioru pargi peasissepääsuks olnud, Liiva oja ületanud silla kõrval paiknes lustlaga kohakuti algne puidust vahimaja. Selle parandamist ei peetud 1776. aastal enam võimalikuks. Lossiarhitekt Johann Schultzi projekti järgi ehitati uus, kivist jahimaja. See oli ühekorruseline, kelpkatusega ja sisaldas ruume ohvitseridele ja sõduritele, kööki, kartserit ning käimlat. Fassaadi ilmestas katustatud kaaristu. 1830. aastal kohandati see Peterburi arhitekti Meieri projekti kohaselt külalistemajaks. Säilisid senised müürid, kuid kaaristu asemele paigaldati tahulised piilarid, kiviosale ehitati peale puidust mansardkorrus, oja äärde kiviterrass. Restaureeriti Eesti Kunstimuuseumi algatusel maalirestauraatoritele tööruumideks. Praegu asubki selles külalistemajas kohvik-restoran Katharinenthal.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa