Kuidas küpsetada Portugali kreemisaiu?

Autor: Eva Palu
Õpi valmistama neid ülimaitsvaid kreemisaiakesi, mis kogunud kuulsust üle kogu maailma. 
Saiakeste kreemise sisu ümber on isetehtud lehttainast põhi, mis on ühtaegu krõbe ja õhuline. Õiged Portugali kreemisaiakesed tunneb ära siiru-viiruliste põhjade järgi. Need tulenevad eelneva õhtu toimingust, mil neid munaga määrisid ja seejärel rulli keerasid.
Küpsetamiseks sobivad nii spetsiaalsed vormid kui tavaline muffinipann. Oluline on ka ahju küpsetuskvaliteet – kasuta maksimumtemperatuuri (250-270 kraadi), et koogikesed kenasti pruuniks küpseksid. Küpsetamisprotsess on õnnestunud, kui ahi kreemile tumepruunid laigud on jätnud. Saiakeste tegemist alusta küpsetamisele eelneval päeval lehttaina tegemisega.


Portugali kreemisaiad ehk Pasteis de Nata
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa