Suu magusaks - šarlotid

Allikas: Toidutare Autor: Toidutare
Šarlotid jagunevad oma olemuselt kahte tüüpi - soojad ja külmad ehk küpsetatud ja tarretatud. Originaal, mis pärineb 18. sajandi lõpust, meenutab vormist väljalöödud saiavormi, mille täidisena kasutati sidruni ja kaneeliga maitsestatud puuviljapüreed. Kooki serveeriti vanillikreemiga.
See, mida meie šarlotina teame, on aga ilmakuulsa kokandusikooni Careme leiutis. Selleks vooderdati vorm ladyfingers-küpsistega ning täideti rammusa koorekreemiga. Careme pani roale nimeks charlotte à la parisienne, ent kuna sel ajal oli moes vene köök, sai kook endale nimeks charlotte russe
Tänasel päeval liiguvad trendid aga veel mitmekesisemas suunas. Kas kook on tarretatud klassikalisel moel želatiiniga või hoopis šokolaadi abil. Kas biskviit on valmistatud küpsetuspulbriga või ilma. Biskviidi asemel võib kasutada küpsetatud šarlottide valmistamisel muna-suhkruseguga immutatud saiu, jahutatud kookide puhul aga küpsised või hoopis puuvilju. Soolane šarlott pole ka enam uudne leiutis, aga selle valmistamise töömahu tõttu kohtab seda efektset rooga ka koguni peolaual kahjuks üsna harva.

Üks paljudest valikutest on nüüd teie ees, mille valmistusviis on kõige lihtsam ning õnnestumine kõige kindlam.

Õunašarlott valge šokolaadi ja kohupiimaga


VAATA LISAKS!
Ilma küpsetuspulbrita biskviidi valmistamine: Rullbiskviit jäätisega


MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa