Uudiskiri Instagram Facebook
 
Nädalalood

Meie igapäevast juustu anna meile

Nädalalood

Meie igapäevast juustu anna meile

Kaie Mei Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale Facebook
Foto: Artur Sadovski
Maailmas on tuhandeid juustusorte, mis viivad keele alla. Sama lugu on ka juusturoogadega, need lasevad juustudel oma parimaid tüübiomadusi välja tuua.
Mozzarella sobib salatitesse, vormiroogade kihtide vahele või üleküpsetamiseks.

• Tilsit-tüüpi juustud, nagu Atleet, on head igapäevased võileivajuustud.

• Toorjuustudest on hea valmistada kreeme ja kastmeid.

• Sulatatud juustud ja sinihallitusjuustud sobivad hästi nii suppidesse kui ka kastmetesse maitset rikastama ja neid kreemisemaks tegema.

Fromage de chèvre ehk kitsepiimajuustud on maitserikkad ning sobivad leivakatteks ja suppide ja kastmete täiustamiseks.

• Gouda – poolküpset tüüpi juust on heade sulamisomadustega, tihe, hea kasutada võileibadel, salatiks, aga ka soojade võileibade katteks ning gratineerimiseks.

• Parmesan on maitselt vägev ja võimas, tõeline juustukuningas. Sobib pastale, risotole ja üldse teiste juustude maitset täiendama.

Suvikõrvitsa-parmesanikeeksid
Toekas juustu-kartulivorm seentega
Mozzarella-salat tomati ja kuuma kastmega
Kuumad pirnid kitsejuustuga
Fondüü muskaatpähkliga
Peedisupp baklažaani ja fetaga
Juustusuflee spinatiga
Toorjuustukook mustikatega
Kihiline kitsejuustukook sidruniga
Kodujuustu-semifreddo halvaaga 

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes