Pärmi-
lehttainas

Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Krõbe ja samas pehme, kuldpruun ja kohev – selline peaks ju küpsetis olema! Pärmi-lehttainal on selleks parimad eeldused olemas. Tainast saab nendest kogustest umbes 900 g.
Vaata koguseid siit!

1. Murenda pärm käesoojas piimas ja hõõru vedelaks, klopi hulka muna, suhkur ja sool.

2. Lisa vähehaaval jahu ja sõtku hästi läbi, kuni saad elastse taina. Vajadusel lisa pisut jahu.

3. Pane tainas õliga määritud kaussi ja lase umbes tund aega kerkida, kuni see kahekordseks paisub, või lase sel öö läbi külmkapis seista.



4. Raputa lauale jahu, patsuta tainas 1 cm paksuseks ristkülikuks.

5. Lõika võist umbes sentimeetrised viilud ja tõsta keset tainast.



6. Voldi peale algul ülemine, siis alumine tainaäär ja lõpuks küljed. Suru käega lamedaks – ettevaatlikult, et või välja ei pressiks.



7. Rulli 30 x 50 cm ristkülikuks. Algul õrnalt, et või jaotuks taina vahel ühtlaselt.



8. Nihuta tainast enda ees 90 kraadi. Voldi peale parempoolne kolmandik, siis selle peale vasak kolmandik. Keera pooleks kokku ja pane 15 minutiks külmkappi.

9. Korda rullimist veel 2 korda. Pärast viimast rullimist hoia veel vähemalt 15 minutit külmkapis.



10. Rulli tainas õhukeseks, lõika sobiva suuruse ja kujuga tainatükid ja vormi saiad-pirukad. Lase 30–60 min rätiku all kerkida. Määri pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta 190-kraadises ahjus 15 min.

HEA TEADA!
Väikseid saiakesi saab sellest kogusest 16 kuni 18 tükki.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Tiiger 04.nov 2013 18:15
Kas seda taigent külmutada ka saab? Ja kui, siis millise temperatuuri juures. Mõnikord on aega tainast teha, aga küpsetada ei saa, siis oleks hea, kui on hiljem vajadusel võtta.
Õnnelik 31.okt 2013 23:40
Väga ootatud retsept :) Ma ammu olen tahtnud teha pärmi-lehttaina neid väikseid magusaid kringleid ja olen otsinud kaua retsepti kuidas teha pärmi-lehttainast ja nüüd ma siis saan selle tänu toidutarele :)
Annika 29.okt 2013 08:09
Aga kogused?
1