Kõik armastavad tumedat šokolaadi

Allikas: Eesti Toiduainetööstuse Liit
“Kõrge kakaosisaldusega tumedas šokolaadis leidub mitmeid kasulikke ained, mis mõõduka tarbimise korral tõstavad tuju, ergutavad ajutegevust ning toetavad organismi vastupanuvõimet. Kombineerides tumedat šokolaadi teiste tervislike toiduainetega, kasvab kooslusest saadav kasutegur organismi jaoks veelgi ” nendib Toiduliidu juht Sirje Potisepp ning rõõmustab, et Eestis tumeda šokolaadi tarbimine võrreldes möödunud aastaga suurenenud 2,3%.
Tallinna Tehnikaülikooli professor Raivo Vokki sõnul on tumeda šokolaadi olemasolu igapäevases tasakaalustatud toidusedelis täiesti õige mõte. “Uuringute kohaselt on organismi toetavaks koguseks päevas 2,5 grammi kakaod või siis 10 grammi tumedat šokolaadi. Loomulikult ei tohi šokolaadi söömisega liialdada, kuna liigse suhkru- ja rasvasisalduse tõttu võib suure šokolaadikoguse (üle 80 g) päevane tarbimine põhitoitainete saamise tasakaalust välja viia,” ütles Raivo Vokk.

Seega jälgi hoolega, mida šokolaad sisaldab. Protsent ümbrispaberil ei näita mitte kakaopulbri sisaldust, vaid kakaovõi ja pulbri sisaldust kokku! Seega võib ka tume šokolaad olla vägagi magus või vägagi rasvane.

“Nautides mõistlikus koguses tumedat šokolaadi tassi samuti kõrge antioksüdantide sisalduse poolest tuntud rohelise teega, on sellel kooslusel tervistav toime. Tumeda šokolaadi ja peedi kooslus aitab aga organismil paremini köögiviljas olevat rauda omastada,” lisas TTÜ professor Raivo Vokk.


Šokolaadifuffinid peediga

Roheline Henry tumedast šokolaadist kastmega
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa