Kodused maitsed purgis

Meie köögiviljahoidiste rivi poeriiulil ei ole väga pikk. Samas on tegu maitsetega, kus harjumuspärasusel on suurem edu kui vigurdamisel. Põltsamaa Kodune uus sari õilistab eestimaist peeti, pakkudes seda väga klassikalisel kujul riivitult salatina, hautab hapukapsaid koos Põltsmaa Kuldsega ning marineerib kurke koos küüslaugu ja musta sõstra lehtedega. Kel suvi oli liig kiire mööduma, ei pea jõululaua stammlisandite puudumise üle küll enam pead vaevama.  
Põltsamaa Koduse sarja kuuluvad niisiis viis uut hoidist: Põltsamaa Kodune marineeritud kurk, Põltsamaa Kodune suupistekurk, Põltsamaa Kodune riivitud punapeet, Põltsamaa Kodune praekapsas köömnetega ning Põltsamaa Kodune praekapsas Põltsamaa Kuldsega.
Kõik hoidised on säilitusaineteta ja valmivad köögiviljadest, mis küpsenud Tartu-, Jõgeva-, Pärnu- ja Viljandimaa talunike põldudel. Kokku ostis Põltsamaa Felix uue Koduse sarja valmistamiseks talunikelt umbes 350 tonni  köögivilju.

Restorani Neikid peakokk ja Eesti Peakokkade Ühenduse liige Koit Uustalu soovitab Põltsamaa Kodust riivitud punapeeti serveerida näiteks kitsejuustu ja kiluga. „Põltsamaa Koduse sarja maitsed on üsna julged ja seetõttu soovitan ka köögis nendega üsna julgelt katsetada. Koduse tootesarja kurke soovitan teha näiteks boeuf à la tartare stiilis veiseliha ja meega ning praekapsast hautada pannil nii, et lisada juurde õunaviile ja serveerida koos lõhega,“ ütles Uustalu.

Põltsamaal on erinevaid hoidiseid valmistatud juba 1920ndatest aastatest alates ning viimasel 20 aastal on valminud köögiviljahoidised Felixi kaubamärgi all, mille tootmine Põltsamaal ka jätkub. „Felixi kurgid ja kõrvitsatooted on Eestis oma kategooriates müüduimad. Nüüd läheme sammu edasi ja hakkame kodusemat maitset eelistavatele inimestele köögiviljahoidiseid Põltsamaa Koduse kaubamärgi all valmistama,“ võtab turundusjuht Marek Viilol uued plaanid lühidalt kokku. Siiani on Põltsamaa kaubamärki kandnud vaid marja- ja puuviljatooted. 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa