Suur kohupiimaisu

Allikas: Pere ja Kodu Autor: Lia Virkus
Kohupiim on üks väärt kraam, kuna seda valmistades võetakse piimast välja parim. Ja see jääb kõik kohupiima sisse! Nii on kohupiim täisväärtuslik ja hästi omastatav piimavalgukontsentraat.
Kui piim on rikas kaltsiumist, siis kohupiima võib nimetada lausa kaltsiumipommiks. Väidetavalt on kohupiimas ka kaltsiumi ja fosfori suhe parim kaltsiumi omastamiseks. Paremini imendub see rasvasematest toodetest.
Meie peres armastatakse kohupiima ja kodujuustu väga. Lisaks kasulikkusele on need ju maitsvad. Kodujuustu kasutan tihti mitu korda nädalas. Panen seda vormiroogadesse, pirukakatetesse, omleti vahele, kuumadele võileibadele juustukihi alla jm. Magustoitudest fänname kohupiimavahtu, mida suvel sööme värskete marjadega ja talvel sügavkülma pandud toormoosiga.
Kohupiima-marjakoogid, sõrnikud, pontšikud, kohupiima-saiavorm, kohupiimakeeks...roogi, mille abil kohupiima tihemini menüüsse tuua, on tõesti palju.

Kodujuustu-krabisalat vutimunadega
Kodujuustu-krevetirull
Täidetud munad kodujuustu ja suitsupeekoniga
Kodujuustu-singipirukas
Väikesed kohupiimapannkoogid
Kohupiima-manna-vaarikakook
Sidrunine kohupiimakeeks
Kohupiima-purukook laimiga
Kohupiimapontšikud
Marmorjas juustukook musta sõstraga
Kohukesed kahe šokolaadiga
Lõbusad kohupiimasaiad
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa