Sooja leiba, mõtelge...

Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Ahjusoe leib-sai hommikul kohvi või lõuna ajal supi kõrvale, hõrk lõhn sinna juurde – mmm, mis mõnu!
Selge on see, et juuretisega leivatainas vajab pikka meelt ja aega. Samas saab taina aga imelihtsalt valmis, kui eeltöö tehtud. Kui juuretisetegu tundub ikkagi liialt pikk protsess, küsi seda sõbralt-tuttavalt. Mõnes mahepoes on samuti leivajuuretist müügil.
Sõltuvalt maitse-eelistustest, on valikuvõimalusi veel teisigi. Näiteks saab pätsid kergitada kohevaks pärmi või küpsetuspulbriga. Pärmitainast küpsetised on pehmemad ja kohevamad ning säilivad kauem. Küpsetuspulbri eelistamisel edeneb töö aga kiiremini ja küpsetis mekib parim just ahjust võttes. Varieeri lisandeid oma maitse järgi ja saadki päris oma leiva või saia.

Rukkileib lihaga
Jogurtisai küüslaugu ja kurgiga
Siirupiga seemneleib
Pähkli-puuviljaleivad
Kiired hommikuklid
Suur rosinasai
Juustune küüslaugusai  
Tosca saiad

EI SAA ME LÄBI LEIVATA
Kilu-rukkileivapallid
Leivakoorikus praemuna
Leivas paneeritud seašnitsel
Peedisalat küüslauguleivaga
Leivakook aplesinikreemi ja puuviljadega
Leivavorm kirsside ja kohupiimaga
Leivatort jõhvikatega
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa