Restoran Kaljas ootab oma pardale

Viru väravate vahetus läheduses asub restoran Kaljas. Kes vanalinna peatänavalt kiiruga läbi tuhisevad, pole pea aasta tegutsenud kala- ja mereanniretsorani ilmselt märganud. Suve ajal sai aga koht kuulsaks tänu oma vaiksele terrassile, mis hoovi pool õdusat olemist pakkus.
Kaljase esimesel korrusel paikneb väike 30 kohaga kohvik, teisel korrusel laiub aga restoran 124 istekohaga. Siin avaneb imeline vaade laeva pardale ning interjöörist ei puudu ka, uskuge või mitte, merevaade!

Restorani roogadevaliku peamiseks suunajaks, nagu nimi ka ütleb, on lai ja avar vetevald. Ent menüüst ei puudu ka linnu- ja liharoad. Peakokk Oleg Belousov lähtub oma toidukaarti kooostades kindlatest kuldreeglitest - ta kasutab värsket ning nii palju kui võimalik kodumaist toorainet. Sügis-talvises menüüs on olulisel kohal ka rammusamad ning toitvamad road, kus võib näitena välja tuua ahjus küpsetatud seakoodi ning metssea potiroa. Kalaroogadest on uues menüüs esindatud mitmed eestimaised mereelukad nagu räim, kodumaine siig ning heeringas ja lõhe.

Restorani sisekujunduse eest anname au sisekujundaja/disainer Taavi Aunre’le, kes on välja töötanud ka selliste restoranide väliskuvandi nagu baar-restoran Chicago 1933 ja pubi-restoran Scotland Yard.


Rukkiräimed porgandikreemi ja värske kurgi äkisega
Apelsini ja ingveriga hapukapsas jõululiha kõrvale
Kõrvitsa-martsipanikook
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa