Šokolaadi meistriklass

Allikas: Kirjastus Varrak Autor: Siiri Kirikal
Raamatu autor William Curely on šokolaadimaailmas tuntud nimi. Ta on Briti šokolaadiakadeemia parima šokolaadimeistri auhinna neljakordne võitja, kel selja taga pikad õpipoisi aastad mainekate tippkokkade käe all, ent keda iseloomustab kannatlikkus ning pühendumus. Šokolaad pole kerge tooraine. Ent selle saladustele jälile saades oled otsekui võlur, mille loodud maailma tahavad sisse astuda nii suured kui väikesed maiustajad.    
Filigraanse skulptorikäega William Curley teeb oma meistriteosed kõik Amedei šokolaadist. Tema originaaltaieseid saab maitsta Richmondi šokolaadiäris, ent kui raamat on sind enese külge naelutanud, siis nüüd saad neid ka ise meisterdada. Heston Blumenthal on öelnud, et see raamat on midagi palju rohkemat kui kogum šokolaadikooke ja tal on tõsi taga.  
Rohke pildimaterjaliga üle külvatud ja lihtsalt loetav käsiraamat on ainulaadne ja pikisilmi oodatud ka kondiitrite poolt. See on kaanest kaaneni täis häid nippe ja soovitusi alates ganache'i valmistamisest kuni kihiliste trühvlite või keerukate šokolaadikookideni välja. Lihtsuse teed pole mindud, pigem täpsuse ja puhaste võtete ning toorainesoovituste teed. Šokolaad on meelitav, aga teadupärast ka väga tujukas ning targa kondiitri nõu ja näpunäited kulda väärt.
Ühe väikese vihje lisaks ma aga siia veel. Enne kui inspireerivasse raamatusse põhjalikult süvenema hakkad, võta ligi ka üks tahvel jumalikku Amedei šokolaadi...et reaalsusega kokkupuudet mitte kaotada!

Šokolaadi meistriklass
William Curely
Kirjastus VARRAK
224 lk
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa