Teeme ise limoncello't

Allikas: Nädalakiri Naised Autor: Inge Mehide
Kuulus Lõuna-Itaalia päritolu liköör sidrunikoortest ja kangest alkoholist on tõeline limpsimise jook. Eesti poelettidel pole selle napsi valik sugugi rikkalik, aga ka paljud Itaalia pered armastavad limoncello’t ise teha. 
Klassikalises limoncello’s kasutatakse ainult sidrunikoori ning siirup valmistatakse veest ja suhkrust, mõne teise retsepti järgi lisatakse siirupile aga ka sidrunimahla, samuti vanilli ja teisi maitset lisavaid komponente. Alkoholina kasutatakse nii puhtamaitselist viina kui ka grappa’t. Et midagi raisku ei läheks, jõudis sidrunimahl ka meie joogi sisse, kanguse andis sellele tavaline viin. Tulemus üllatas meeldivalt: võrdluseks poest ostetud limoncello jäi isetehtule kõvasti alla.

Limoncello’t juuakse peamiselt toidukäikude vahele suu loputamiseks, Eestis mekitakse jooki pigem digestiivina toidukorra lõpetamiseks, parimana maitseb see jääkülmalt.

Limoncello sobib paljude kokteilide komponendiks, segatuna koos jääga näiteks vahuveini, mahla, limonaadi, džinniga jne. Proovi kokteili nimega Amalfi: võta võrdsetes kogustes sidruniviina, limoncello’t, värsket laimimahla ja garneeri kahe oksa sidrun-liivateega.

Limoncello’ga võib maitsestada kooke, torte, küpsiseid ja rullbiskviite, samuti jäätist, kreeme, vahtusid, sorbette, valge šokolaadi trühvleid ja puuviljasalateid, sh maasikaid.

• Kuulsa Itaalia magustoidu tiramisu võib valmistada kohvi asemel vahelduseks limoncello’ga. Lisa 1 spl jooki toorjuustukreemile ja leota ka küpsiseid kange kohvi asemel vedelikus, mis koosneb sidrunimahlast, suhkrust ja limoncello’st.


Kuldne limoncello
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa