Nädalamenüü 23.- 29. detsember

Allikas: Toidutare Autor: Pille Enden
Milline õnn on veeta jõulud kodus, koguneda taas kokku kuuse ümber ja laulda ühiselt jõuluviise. Lumi annab ennast sel aastal küll oodata, ent sellest pole lugu. Verivorste on lohutuseks ahjus juba mitu korda säristada saanud ning sahvrist mõned parimad marineeritud seened ka pintslisse pistetud. Üks prink ja kollane kõrvits ootab siiski veel kannatlikult vürtsisalatiks keetmist, seapraad tahab pikkimist ning jõulumaiused veel viimase lihvi saamist... Ei lähe enam pikalt, kui pikk laud on kaetud ja inimesed selle ümber end sisse sättinud. Suure sagina sees märkab keegi kuuse alla ilmunud igas mõõdus sädelevaid kingipakke. Need harutatakse kärarikkalt lahti marjase glögi ja piparkoogikõrbina saatel. Hilisõhtuks heljub aga vaikne rõõm toas, taamal küünlavalgus, ja seguneb jõuluaja magusate aroomidega. Peagi väljub see tasahilju kodutänavale ja jääb sinna püsima seniks, kuni käes on aasta viimane päev. Mõnusat jõulunädalat, head toidutarelised!
E: Homseks valmistudes: Supp valgete ubadega

T: Traditsioonidest kantud
* Pikitud sealiha karamellporganditega
* Õhetavad ahjukartulid
* Magushapud kapsad peedi ja jõhvikatega
* Õunariis rosinaüllatusega

K: Köögikata mugavusroog: Hapukapsavorm

N: Sobib mitmel moel: Kalkunilihast pikkpoiss

R: Vahelduseks: Ahjukartul heeringa-ricotta-täidisega

L:  Hommik
Peekonisalat

Õhtu
Kreemjas kastmes: Kooreklops seentega
Magustoiduks: Zuccotto

P: Hommik
Mahedalt hapu: Kuumad saiad jõhvikamoosi ja Camemberti'ga

Õhtu
Värvikalaik: Kõrvitsa-suitsupeekoni risoto
Magustoiduks: Puuviljasalat piparmündiga
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa