Koriandriga lõunal

Allikas: Eesti Naine Autor: Hele-Mai Alamaa
Igal aastal avastan enda jaoks uue maitsetaime. Kümme aastat tagasi oli see tüümian, siis basiilik, siis rosmariin... Alul tundub imelik, siis ei saa enam ilma elada. Mõned aastad tagasi sõlmisin sõpruse koriandriga, mis meie turgudel müügil ka kinza nime all. Haruldane vürts. Riputan teda kõikjale, borši peale, salatitesse, marinaadidesse, India toitudesse kindlasti, kuskussi ei kujuta ilma ette. Varred hoian alles, panen jäässe, et puljongile särtsu lisada. Seemned lähevad leivatainasse.
See on üks väga eriline roog. Magus ja vürtsine. Kõrvale paku kindlasti mõnd põnevat riisi ja raitat, mina tegin veel kaks salatit ka (vt järgmisi retsepte). Kõik koos oli tõesti oivaline “aeglane” toit. Pühendusega koriandrile.
Puuviljalammas

Hummus ehk taimne pasteet.
Hummus koriandri ja paprikapulbriga

Pakora on lihtsalt super! Maakeeli siis köögiviljad krõbedas kikerhernetainas. Meie vürtspoodidesse ja suurematesse kauplustesse on nüüd juba ka müügile jõudnud Pakora Mix, mis sisaldabki suuremalt jaolt kikerhernejahu, pisut jahvatatud sibulat ja vürtsköömneid. Nii et agaramad võivad selle ka ise kokku segada.
Pakora piparmündise jogurtikastmega

Üks õige raita sobib vürtsroogadega eriti hästi. Teha võib seda millega iganes, kurgi, keedetud kartuli, granaatõunaseemnetega... Seekord siis tomatiga. Pluss kaks mõnusat lisandit veel.
Porgandisalat mandariindega, kurgi-tomatisalsa ja raita

Nii lihtne see ongi. Sega mangopüree jogurtiga ja maitsesta kardemoniga. Serveeri jääga. Või tõsta õue
lumehunnikusse tahenema. Jookide kuningas. Nii rammus ja tummine.
Mangolassi, peaaegu nagu söök
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ave 22.jaan 2014 15:25
Mulle on jäänud arusaamatuks, kuidas seda rohelist koriandrit süüa suudetakse. See on ju totaalselt hallituse lõhna ja maitsega. Teinekord on seda kuskile supi peale poetatud ja ma ei suuda süüa. Ajab oksele. Sest hallitust ma ju ei söö.
Mart 21.jaan 2014 19:57
Olgem ausad, koriander on ikka ürt, mitte vürts.
1