Leide vanast retsepti-
vihikust

Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Vahva on vanu retsepte täis vihikuid lehitseda. Verona Lepa käsikirjaline kogumik 20. sajandi esimesest poolest sisaldab häid lihtsaid ja praeguseks unustusse vajunud retsepte. Neid tasub meenutada. Just sellisena, nagu nad kunagi kirja on pandud.
Pehmed ja kohevad pliinid on maitsvad nii kalamarjaga kui ka heeringa- või suitsukalakastmega.
Vanaaegsed pliinid


Lihtsatest ainetest rullid maitsevad hästi nii kohvi kõrvale kui supi juurde. Küpsetamine 180-kraadises ahjus võttis aega 10 minutit.
Soolarullid

Mõnusalt kerge supp sisaldab rohkelt köögivilja ja on lihavaba. Võid võiks ehk natuke vähem lisada.
Toorpeedisupp

Õrna ja hõrgu vasikatäidisega kana nõuab pisut näputööd. Eraldatud kontidest saab maitsva puljongi keeta. Küpsetamistemperatuuriks oli 180 kraadi.
Täidetud kana

Hea soolane suutäis meeldivalt mahedas marinaadis kõlbab külmlauale või kuumade kartulitega.
Marineeritud heeringas tomatiga

Vahva kartulipudrust kuhi on iga laua uhkuseks ja kinnitab tõhusalt keha.
Kirju kartulimägi

Selle magustoidu jaoks on kõige sobilikumad head hapud õunad. Küpsenud õunte ja vanillikastme kooslus on vastupandamatu. Küpsetusaega tuleb küll hoolega jälgida, et pudruks ei küpseks. Ahju temperatuur võiks olla 180–200 kraadi.
Küpsetatud õunad vanillikastmega

Mure moosine rull on valminud lihtsatest, enamasti kodus käepärast olevatest ainetest. Marmelaad võiks olla õige magus. Küpses 180-kraadises ahjus 15–20 min.
Marmelaadikook

Sellise pehme koogi saab ka siis, kui kodust leiad vaid kuivatatud õunu. Küpsetasin 175-kraadises ahjus 30 min. Suhkrut oleks vast võinud enamgi lisada.
Veebiskviit õuntega

Retseptides on kasutatud vana kirjapilti vanast retseptivihikust.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa