Uudiskiri Instagram Facebook
 
Nädalalood

"Hõbelusikas 2013“ konkursi võitjad on selgunud

Nädalalood

"Hõbelusikas 2013“ konkursi võitjad on selgunud

PrindiSoovita sõbrale Facebook
Foto: Tiit Mõtus
Eile õhtul Tallinna Mustpeade majas toimunud Hõbelusika gastronoomiaauhindade galal võidutses Tallinna restoran Tchaikovsky, kes osutus võitjaks peamises „Parima restorani“ kategoorias ning „Parima gurmeerestorani“ ja „Parima hotellirestorani“ erikategooriates.  Parimaks kohvikuks tunnistati Werner.
Auhindu jagus veel. Parima pubi kategoorias auhinna pälvis Chicago 1933 ning kategoorias „Parim baar või lounge“ võitjaks tuli Butterfly Lounge. Kokku olid Hõbelusika 2013 konkursi finaali põhikategooriates pääsenud 7 restorani, 4 kohvikut, 4 pubit ja 2 lounge/baari.
Erikategooriates võitjateks tulid lisaks Roots (parim kodu, küla või pererestoran), Tchaikovsky (parim gurmeerestoran ja parim hotellirestoran), Dominic (parima veinikaardiga restoran), Chedi (parim etniline restoran), Leib Resto ja Aed (parim teenindus või teenindaja) ning Cru peakokk Dmitri Haljukov (parim kokk).
„Altia esitleb: Hõbelusikas 2013“ korraldaja Kristel Nõmmiku sõnul on Hõbelusika puhul tegu ainulaadse gastronoomiakonkursiga, kus ainuüksi osavõtt annab toidukohale teatud kvaliteedimärgi: „Pika traditsiooniga Eesti oma Hõbelusikas erineb teistest gastronoomiakonkursitest just selle poolest, et sellest võtavad vabatahtlikult osa vaid enesekindlad ja tipptasemel toitlustusettevõtted. Iga restoran, kohvik, baar või pubi, kes julgeb Hõbelusikal võistelda, on kindel oma toidu ja jookide mitmekesisuses, kvaliteedis ja teeninduskultuuris. Õnneks viimastel aastatel on Eesti restoranide kultuur kõvasti edasi arenenud ning restoranipidajad on varasemast palju julgemad Hõbelusika osalejad – Eesti toitlustusettevõtetel ei ole tõesti midagi häbeneda,“ ütles Nõmmik.
Hõbelusikas 2013 peasponsori Altia Eesti juhatuse liige Kristel Mets sõnas, et konkursi võitjate üldine tase ei jää alla paljudele rahvusvahelistele tipptegijatele: „Hõbelusikad Eesti restoranide jaoks on nagu Eesti omad Michelini tärnid, ning Altia Eesti missioon selles ettevõtmises on omalt poolt kõikvõimalikult toetada Eesti toidukultuuri arengut nii toidu, jookide kui ka teeninduse kvaliteedi osas. Meie ühine eesmärk on arendada gastronoomilist kultuuri Eestis ja Hõbelusikas on selles valdkonnas ainulaadne institutsioon,“ ütles Mets.
Konkursi peasponsori Altia Eesti eriauhindu pälvisid „Parima restorani“ võitja Tchaikovsky, „Parima veinikaardiga restoran“ Dominic ning „Parim kokk“ Dmitri Haljukov restoranist Cru.
„Parima pubi“ kategooria toetaja Saku Õlletehase müügidirektor Jaan Härms sõnas, et õlletootja toetab kahel käel heal tasemel õlle- ja pubikultuuri levikut Eestis: „Selle oluline osa on õlle kvaliteetne serveerimine ning sobivate toidu ja õlle koosluste pakkumine. Hea pubi tunnuseks peame kindlasti oskust pakkuda õlut õigel temperatuuril, sobivas klaasis ja täpse kõrgusega vahumütsiga. Kombineerides sinna juurde sobilikud õlle maitset täiendavad suupisted.“
Mittetulundusühing Gastronomy Awards Society of Estonia, mille egiidi all toimub Hõbelusika konkurss, loodi 2004. aasta juulis eesmärgiga väärtustada ja arendada toidukultuuri Eestis. Hõbelusika konkursiga soovitakse väärtustada meie suurepärast toidukultuuri ning tunnustada teenuste kvaliteeti Eesti restoranimaastikul ja anda samas ka konstruktiivset tagasisidet. Konkurss motiveerib toitlustusettevõtet pingutama selleks, et pakkuda kõrgtasemel toiduelamusi nii kodu kui ka välismaistele toidukultuuri nautlejatele. 

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes