Praksub pliit ja köeb ahi

Allikas: Oma Maitse Autor: Anni Arro
Siin on talvised toidud puupliidile ja ahjusütele, kuid linnainimese jaoks on ka elektriahju temperatuurid välja toodud.
Kummaline, et pere ja külalised kogunevad alati kööki – olgu selleks kas või viieruutmeetrine kuubik. Ja kui selles köögis on veel puupliit, siis võib rahuliku südamega öelda, et köök on kodu süda. Meie peres on alati
armastatud selliseid roogi, mille tarvis on vaja vaid kartulid, koivad ja õunad potti visata ning siis tuleb sel lasta päev otsa väikesel kuumusel haududa, ilma et toit sind liigse tähelepanuvajadusega tüütaks. Tavaliselt paneb ema lambakintsu hommikul raudpotiga puuahju ja õhtuks on see valmis. Ei mingit mässamist, pidevat kontrollimist ega muretsemist, et äkki ikka kõrbeb ära. Iga perenaine tunneb oma puupliiti läbi ja lõhki ning teab täpselt, kui palju peab puid alla panema, et ahi saavutaks lamba küpsetamiseks õige temperatuuri. Kui te ei ole siiski oma ahjus päris kindel, siis soovitan esialgu rooga tihedamalt kontrollida. Nende toitude puhul reedab juba välimus valmisolekut. Tuli pliidi alla ja küpsetama!

Pardikoivad vürtsises veinileemes

Seapraad kõrvitsa-kartulipudruga

Ahjujuurikad puupliidis

Rammus kartuli-peekoni-kõrvitsavorm

Lambakints artišoki ja rukolaga

Ahjupeedid ja -sibulad mahejuustuga


MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa