Pudrule!

Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Puder võib olla äärmiselt mitmekesisest toorainest valmistatud ja piiramatult maitsevalikuid pakkuv toit. Sobib nii hommiku-, lõuna- kui õhtusöögiks, põhiroaks või lisandiks. Rohkelt kiudaineid sisaldavad pudrud aitavad meie organismil vabaneda pika talvega kogunenud jääkainetest ja tunda end tervema ja kergemana.
Pastinaagipuder veiselihaga

Tatrapuder kapsa ja hakklihaga

Kartuli-kruubipuder soolaseentega

Peedi-kartulipuder


Hea hommikupuder on väärtuslik hommikusöök kõigile – pisipõnnidest pensionipõlve nautijateni. Hommikusöök paneb tööle ainevahetuse ja tagab selle toimimise kogu päeva jooksul. Päeva alustuseks soovitatakse süüa süsivesikurikkaid toite, mis energiat annavad. Puder kui liitsüsivesikute allikas tagab veresuhkru tasakaalu, tekitab pikaks ajaks täiskõhutunde ja annab vajalikku energiat.


* Pudru keetmise vedelikuks on enamasti vesi, piim või piima ja vee segu, vahel ka mahl. Keevasse vedelikku niristatakse helbed, tangud, jahu või manna, samal ajal hoogsalt segades.

* Pudrumaterjali (v.a jahu, manna ja peened kaerahelbed, maisitangud ja hirsihelbed, mis jäävad klompi) võib panna keema külma veega. Lisada pisut rasvainet (õli või võid), lasta keema, keerata kuumus maha ja jätta vajalikuks ajaks kaane alla haududa. Nii saab pehme ja ühtlase koostisega pudru.

* Kruubid-tangud valmivad kauem – need on hea keeta veega enam-vähem pehmeks ja lisada piim alles keetmise lõpupoole.

* Pudru keetmiseks on parimad roostevabast terasest mitmekihilise põhjaga kastrul või emailitud malmpott.
Emailpotis kipub roog kergesti kinni hakkama.

Kaerahelbepuder mee ja jõhvikatega

Mannapuder munakollasega

Hirsipuder rabarberi ja pähklitega

Toorpuder kaerahelvestest ja marjadest

Riisihelbepuder kondenspiimaga


HEAD NIPID!
* Lisa pudrule lisandeid – kuivatatud puuvilju, pähkleid, seemneid, granaatõunaseemneid, värskeid või
külmutatud marju, banaani.

* Maitsesta eri maitseainetega – kaneeli, pruuni suhkru, vanillsuhkru, kardemoni, kakaopulbriga.

* Lisa maitseks ja mõnusa konsistentsi saamiseks kondenspiima, jogurtit, keefi ri, mahla, maapähklivõid.

* Pudru segamiseks-kloppimiseks kasuta visplit, see vähendab põhja kinnijäämise ja klompide ohtu.

* Hommikusöögist järelejäänud pudrust saad teha karaskit või ahjuvormi või panna seda saiatainasse.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa