Uudiskiri Instagram Facebook
 
Nädalalood

Mida teha bataadiga?

Nädalalood

Mida teha bataadiga?

Angelica Udeküll Nädalakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale Facebook
Foto: Daisy Lappard
Oranž bataat ehk maguskartul on meie igapäevase kartuli kauge sugulane. Maitselt on see mugul magusam ja kasulik, sisaldades B-, C- ja D-vitamiini ning rauda. Ühtlasi võib maguskartulit pidada stressi leevendajaks, kuna mugulad on hea magneesiumiallikas. 

Üldiselt saab bataati kasutada nagu kartulit, sest toidus käitub see sarnaselt kartuliga, vaid maitse on magusam. Nii võid bataati lisada suppidesse, vormi- ja ahjuroogadesse, valmistada bataadist kotlette või putru, seda niisama keeta või praadida.

Ahjus küpsetatud bataat

Bataadipüreesupp

Bataadipitsa
 

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes