Seja Brasileiro!

Kui kevad peaks jääma venima, saab külma ja vileda ilma eest sukelduda Brasiilia maitserütmidesse ja lasta end eksootikaga üle külvata Tallinki suurlaevade pardal. Kuni mai lõpuni katab külaliskokk Heloise Bacellar Brasiiliast seitsme suure laeva restoranide lauad oma kodumaa värvilise köögiga.   
"Brasiilia köök armastab kirevust! Meie köök on segu paljude rahvaste maitsetest ja see on meie meelest parim. Kui minu kodus laua äärde istutakse, peab kõigil olema lõbus. Toit tähendab jagamist, hellust ja armastust!"

Nende sõnadega tervitab oma külalisi päikseline Heloise ja viib meid otsemaid Lõuna-Ameerika maitsete keskele. Brasiilia köögi märksõnadeks on mustad oad, liha, mereannid, eriti bacalhau. Lihast ja kalast valmistatakse palju hautisi, kus köögiviljadega kokku ei hoita. Palmito, mida segatakse ohtralt rohelisse salatisse, on krõmps nagu kurk ja maheda maitsega. Brasiilia pähkleid pidavat olema kasulik ära süüa päevas vähemalt kaks tükki. Seega kohtab parapähkli puru ohtralt jäätisel kui kookospiimast kreemidel ja tarretistel. Siirupiks kasutatakse palju guaranà'd. Üle ega ümber ei saa ka banaanidest ning seal, kus meie kasutame paksendamiseks kartulijahu, võtavad brassiillased selle asemel maniokijahu.
 
Seega, mine ise vaatama, kuidas see kõik maitseb ja meeli ergastab. Ja sambatki peaks seal kindlasti tantsida saama!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
KR 21.märts 2014 19:24
bacalhau võiks eestlastele ikka ära ka tõlkida, tegu on tursaga. :)
1