Laulupeo supipajad juba podisevad

XXVI laulu- ja XIX tantsupidu tõotab kujuneda aegade suurimaks. Seekord valmsitab vana hea Põltsamaa Felix peolistele rekordilise 210 000 supiportsjonit, mis on läbi aegade suurim rahvapeolaud. 
Salme kultuurikeskuses toimunud naiskooride ettelaulmisel esitlesid Põltsamaa Felix ja Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA  tänavuse laulu- ja tantsupeo ametlikku suppi ehk värskekapsaborši.

"Põltsamaa Felixi jaoks on see aasta olulisim ning suurim toetusprojekt, ent ühtekokku võidavad sellest väiketalunikud Jõgevamaalt Virumaani ning Kesk-Eesti inimesed, kuna Põltsamaa Felix on üks suurimaid kodumaise tooraine kokkuostjaid ning Kesk-Eesti suurim tööandja,” selgitab turundusdirektor Marek Viilol.

Laulupeosupi ehk värskekapsaborši retsepti koostas tootearendaja Karin Veeroja. Säilitusaineid ja maitsetugevdajaid tootmisel ei kasutata.

“Kokku kulub laulupeosupi valmistamisele ligi 23 tonni erinevaid köögivilju: 10 tonni kartulit, 5 tonni punapeeti, lisaks veel porgandit, kapsast ja sibulat kokku 8 tonni jagu,” lisas Karin Veeroja. Laulupeosupi jaoks vajalikud kartulid, porgandid ja punapeet on  pärit Jõgeva-, Tartu- ja  Põltsamaa piirkonna kasvatajatelt, kellest kõige suurema koguse tarnivad Felixi pikaajalised koostööpartnerid Janek Lass ja Tarmo Pärn. Supi jaoks vajaminev liha ja lihasaadused on pärit Atrialt.

Ehkki “Laulupeosupiks” on seekord valitud värskekapsaborš, pakutakse laulupeolistele kokku nelja erinevat Põltsamaa Felixi suppi: borši kõrval saavad esinejad nälga kustutada seljanka, rassolniku ja hernesupiga.

Esimestena said 2014. aasta laulupeosuppi proovida Salme kultuurikeskuses proovis osalenud naiskoorid, kuid peagi korraldatakse laulupeosupi degusteerimisi kõigile huvilistele ka Tallinnas Järve keskuses, Tartus Lõunakeskuses ning samuti Pärnus ja Rakveres. Nii jõuab supp peagi meie kõigi köökidesse.

Põltsamaa Felix on varem laulu- ja tantsupeolisi toitnud 2007, 2009 ja 2011. aastal.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa