Nädalamenüü 28. - 4. mai

Allikas: Toidutare
Selle nädala fookus on noorel ja äsjasirgunud rohelisel. Praegu on eriti mahlased ja hõrgud nii karulauk, oblikad kui nurmenukulehed. Soe vahenädal ajas liikvele kõik tubasedki tegutsejad, suunates neid grilliahju üles sättima ning liha mõnesse heasse marinaadi panema. Meid insipireeris mahedalt hapu keefirimarinaad, kana ja koriander ning teadmine, et edaspidi, st tegelikult kuni jaanipäevani, on vaid valikute küsimus, mida sütel küpsetada nii, et õhin ja tuhin alles püsiksid. Noori rabarabereid saab ka juba katteriide alt napsata, et esimesele maitsehimule järele anda.  

E: Ideaalroog: Soe porgandi-fetasalat

T: Värskuse mõõdupuu: Oblikasupp

K: Supermaitseid grillilt: Keefirimarinaadis koriandrikana

N: Paprikad ja tomatid teevad liha pehmeks: Vasikalihahautis

R: Mahedalt või vürstikalt: Ingverinuudlitega lõhevokk

L: Hommik
Soojalt parim: Sibula-kodujuustupirukas

Õhtu
Mahlad valla: Rabarberine veiselihasalat

Lusikaga limpsimiseks: Triinu leivapudi


P: Hommik
Värskuse mõõdupuu: Karulaugupesto

Õhtu
Köögiviljast pungil: Baklažaanilasanje hakklihaga

Uue nädala magus sissejuhatus: Domino-juustukoogikesed

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa