Parimad maitsed põllult ja metsast

Allikas: Pere ja Kodu Autor: Mari-Liis Ilover
On aeg nautida kodumaiseid aia- ja metsaande. Millal siis veel, kui mitte praegu, nautida kõike seda head ja paremat, mida pakub meie napp suvi, ning talletada talveks vitamiine ja maitsemälestusi. 
Need retseptid on igati sobilik inspiratsiooniallikas ka taimetoitlastele. Oma neljale lapsele süüa tehes olen leidnud, et väide, et lapsed köögivilja ei armasta, on paljuski müüt. Kõik sõltub sellest, kuidas aiasaadusi valmistada ja serveerida. Reegel number üks on kasutada võimalikult värsket toorainet, mitte juba kärbuma hakkavat köögivilja. Teiseks on tähtis jälgida, et köögivilja ei keedetaks-küpsetataks liiga pehmeks. Kui “surnukskeedetud” köögiviljad ei ole meelepärased täiskasvanutelegi, miks peaksid nad siis maitsema lastele? Al dente ehk kuumust saanud, aga veel kergelt krõmpsuvaks jäetud köögiviljades on säilinud rohkem vitamiine ja mineraalaineid, neil on erksam (loe: isuäratavam) värv ning, mis kõige tähtsam, nad on hõrgud! Lisaks aiale pakub maitsvaid elamusi ka augustikuine mets. Nii et korvid käevangu ja marjule! Suve jooksul peaks küpsetama kindlasti vähemalt ühe partii mõnusaid mustikamuffineid. Aga karta on, et kui teete neid meie hurmava retsepti järgi, ei jää see ainukeseks küpsetuskorraks.

Lillkapsasupp juustuga

Kartuli-brokoli vormiroog

Ahjuomlett suvikõrvitsa ja paprikaga

Brokoli sidruni ja parmesaniga

Lillkapsa-tomatisalat sinihallitusjuustuga

Värske kartuli ja soolakurgi salat

Röstitud Türgi oad

Köögiviljalasanje

Porgandikoogikesed

Krõbeda kattega mustikamuffinid

Pohla-kookosekook




MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa