Nädalamenüü 4-10. august

Allikas: Toidutare Autor: Toitumisnõustaja Sandra Leeben
Kuigi tomateid, kabatšokke, paprikaid ja teisi aiasaadusi on tore lihakõrvaseks salati sees krõmpsutada, võib neist valmistada ka maitsvaid vormiroogi. Marju aga mahub nii hommikupudru sisse kui suviselt kergetesse magusroogadesse.
ESMASPÄEV
Energiat: 1850 kcal

Hommikusöök
Täisterajahupuder mustikatega (400 g)
1 apelsin (300 g)

Vahepala
1 õun (260 g)
1 sl mandleid (10 g)

Lõunasöök
Hakklihakaste aedviljade ja kookospiimaga eelmise nädala pühapäevast (1 portsjon ehk umbes 217 g)
Keedetud täisterariis eelmise nädala pühapäevast (100 g)
Salat tumerohelistest lehtköögiviljadest (50 g)

Vahepala
1 õun (260 g)
1 sl mandleid (10 g)

Õhtusöök
Kapsa-porgandi-hernehautis (2.5 portsjonit ehk umbes 350 g)
2 keedetud kartulit (130 g)

Tervislik nipp!
Hapukoore asemel kasuta maitsestamata jogurtit.

Vahepala
Kurgi-õuna-sellerismuuti (1 portsjon ehk umbes 2 klaasi)


TEISIPÄEV
Energiat: 2040  kcal

Hommikusöök
Rukkihelbe-pohlapuder (1 portsjon ehk umbes 345 g)
1 õun (260 g)
1 sl brasiilia pähkleid (10 g)

Vahepala
2 apelsini (600 g)
Maitsestamata jogurt (100 g)

Lõunasöök
Kapsa-porgandi-hernehautis eilsest (2.5 portsjonit ehk umbes 350 g)
2 keedetud kartulit eilsest (130 g)

Vahepala
2 apelsini (600 g)
Maitsestamata jogurt (100 g)

Õhtusöök
Kanašašlõkk kurgikastmega (3/4 portsjonit ehk umbes 150 g liha)
Köögiviljasalat estragoniga (1 portsjon ehk umbes 285 g)
Keedetud kinoa (100 g)

Vahepala
Peotäis köögiviljakange (140 g)
1 sl brasiilia pähkleid (10 g)



KOLMAPÄEV
Energiat: 1910 kcal

Hommikusöök
Muna peekonis (1 portsjon ehk umbes 60 g)
Täisteraleib (2 viilu)
Tomat (100 g)
Peotäis marju (100 g)

Vahepala
1 õun (260 g)
1 sl mandleid (10 g)

Lõunasöök
Kanašašlõkk kurgikastmega eilsest (3/4 portsjonit ehk umbes 150 g liha)
Köögiviljasalat estragoniga eilsest (1 portsjon ehk umbes 285 g)
Keedetud kinoa eilsest (100 g)

Vahepala
1 õun (260 g)
1 sl mandleid (10 g)

Õhtusöök
Suvine makaroniroog (1 portsjon ehk umbes 360 g)
Suvesalat redistega (1 portsjon ehk umbes 125 g)

Vahepala
Peotäis köögiviljakange (140 g)
Keefir (1 klaas)



NELJAPÄEV
Energiat: 2010 kcal

Hommikusöök
Rukkihelbe-pohlapuder (1 portsjon ehk umbes 345 g)

Tervislik nipp!
Raputa söömisel peale natuke pähkleid või seemneid. Need aitavad kõhtu kauem täis hoida.

Vahepala
1 apelsin (300 g)
Maitsestamata jogurt (100 g)

Lõunasöök
Suvine makaroniroog eilsest (1 portsjon ehk umbes 360 g)
Suvesalat redistega eilsest (1 portsjon ehk umbes 125 g)

Vahepala
1 apelsin (300 g)
Maitsestamata jogurt (100 g)

Õhtusöök
Apelsini-avokaadosalsa lõhega (peosuurune tk lõhet ehk umbes 120 g ja 240 g salatit)

Vahepala
Peotäis köögiviljakange (140 g)
1 sl brasiilia pähkleid (10 g)


REEDE
Energiat:  1860 kcal

Hommikusöök
Muna peekonis (1 portsjon ehk umbes 60 g)
Täisteraleib (2 viilu)
Tomat (100 g)
Peotäis marju (100 g)

Vahepala
1 õun (260 g)
1 sl mandleid (10 g)

Lõunasöök
Apelsini-avokaadosalsa lõhega eilsest (peosuurune tk lõhet ehk umbes 120 g ja 240 g salatit)

Vahepala
1 õun (260 g)
1 sl mandleid (10 g)

Õhtusöök
Baklažaani-kukeseenevorm (1 portsjon ehk umbes 320 g)
Keedetud täisterariis (100 g)

Vahepala
Peotäis köögiviljakange (140 g)
Keefir (1 klaas)



LAUPÄEV
Energiat: 2010 kcal

Hommikusöök
Täisterajahupuder mustikatega (400 g)
1 apelsin (300 g)

Vahepala
1 apelsin (300 g)
Maitsestamata jogurt (100 g)

Lõunasöök
Baklažaani-kukeseenevorm eilsest (1 portsjon ehk umbes 320 g)
Keedetud täisterariis eilsest (100 g)

Vahepala
1 apelsin (300 g)
Maitsestamata jogurt (100 g)

Õhtusöök
Grillitud piprane kalkunifilee (1 portsjon ehk umbes 150 g)
Tortiljaampsud (1 portsjon ehk umbes 140 g)
Krõmps roheline salat granaatõunaseemnetega (1 portsjon ehk umbes 180 g)

Tervislik nipp!
Võimalusel kasuta täisteratortillasid.

Vahepala
Kurgi-õuna-sellerismuuti (1 portsjon ehk umbes 2 klaasi)



PÜHAPÄEV
Energiat: 2000 kcal

Hommikusöök
Täisterajahupuder mustikatega (400 g)
1 õun (300 g)

Tervislik nipp!
Vähenda suhkru kogust või katseta tervislikumaid magustajaid nagu näiteks stevia või palmisuhkur.

Vahepala
1 apelsin (300 g)
Maitsestamata jogurt (100 g)

Lõunasöök:
Grillitud piprane kalkunifilee eilsest (1 portsjon ehk umbes 150 g)
Tortiljaampsud eilsest (1 portsjon ehk umbes 140 g)
Krõmps roheline salat granaatõunaseemnetega eilsest (1 portsjon ehk umbes 180 g)

Magustoit:
Marjad vanillikreemiga (1 portsjon ehk umbes 180 g)

Õhtusöök
Ahjuvorm köögiviljadega (veidi üle 1 portsjoni ehk umbes 350 g)

Vahepala
1 apelsin (300 g)
Maitsestamata jogurt (100 g)

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa