Nädalamenüü 25.- 31. august

Allikas: Toidutare Autor: Toitumisnõustaja Sandra Leeben
Augusti lõpuga kaasnevad jahedamad ilmad ja kõikvõimalike juurikate pillerkaar lausa kutsuvad valmistama köögiviljapadasid nii liha kui lihata. Tavapäraste porgandi ja kartuli kõrval ära unusta katsetamast ka peedi, kaalika, nuikapsa, pastinaagi ning juurselleriga.
ESMASPÄEV
Energiat: 2020 kcal

Hommikusöök
Võileib heeringa-kodujuustukattega (2 tk)
1 apelsin (300 g)

Vahepala
1 õun (260 g)
1 sl mandleid (10 g)

Lõunasöök
Minestrone eelmise nädala pühapäevast (500 g)
Täisteraleib (2 viilu)

Vahepala
1 õun (260 g)
1 sl mandleid (10 g)

Õhtusöök
Colcannon (1.3 portsjonit ehk umbes 350 g)
Õuna-sellerisalat (1 portsjon ehk umbes 145 g)

Tervislik nipp!
Lahjema, kuid mitte vähem maitsva salati saad, kui asendad hapukoore ja majoneesi paksu kreeka jogurtiga. Maitseks võid lisada ka veidi mahedat sinepit.

Vahepala
1 peotäis köögivilju (140 g)
1 klaas keefiri


TEISIPÄEV
Energiat:  1960 kcal

Hommikusöök
Kaerapuder kliidega (1/2 portsjonit ehk umbes 200 g)
1 apelsin (300 g)

Tervislik nipp!
Võimalusel väldi oranži värvi kuivatatud aprikoose, kuna neid on töödeldud väävliga. Tervislikumaid aprikoose leiab mahepoodidest.

Vahepala
1 pirn (240 g)
1 sl mandleid (10 g)

Lõunasöök
Colcannon eilsest (1 portsjon ehk umbes 225 g)
Õuna-sellerisalat eilsest (1 portsjon ehk umbes 145 g)

Vahepala
1 pirn (240 g)
1 sl mandleid (10 g)

Õhtusöök
Magushapu kanapada (1 portsjon ehk umbes 315 g)
Täisterariis (100 g)

Tervislik nipp!
Vähenda pajaroas suhkru kogust või kasuta tervislikumaid magustajaid nagu nt. stevia.

Vahepala
1 peotäis köögivilju (140 g)
1 klaas keefiri


KOLMAPÄEV
Energiat:  2000 kcal

Hommikusöök
Tatrapuder (100 g)
½ avokaadot (100 g)
Tomat (100 g)
Pehme keedetud muna (1 tk)

Vahepala
1 õun (260 g)
1 sl mandleid (10 g)

Lõunasöök
Magushapu kanapada eilsest (1 portsjon ehk umbes 315 g)
Täisterariis eilsest (100 g)

Vahepala
1 õun (260 g)
1 sl mandleid (10 g)

Õhtusöök
Kartuli-kaalikavorm mädarõikaga (veidi alla 1 portsjoni ehk umbes 300 g)
Nuikapsa-porgandisalat (1 portsjon ehk umbes 255 g)

Vahepala
1 peotäis köögivilju (140 g)
1 klaas keefiri


NELJAPÄEV
Energiat:  2100 kcal

Hommikusöök
Kodujuustutäidisega omlett (1 portsjon ehk umbes 350 g)
Tomat või kurk (50 g)
Spinat või rukola 1 tl oliiviõliga (50 g)
Täisteraleib (1 viil)

Vahepala
1 pirn (240 g)
1 sl mandleid (10 g)

Lõunasöök
Kartuli-kaalikavorm mädarõikaga eilsest (veidi alla 1 portsjoni ehk umbes 300 g)
Nuikapsa-porgandisalat eilsest (1 portsjon ehk umbes 255 g)

Vahepala
1 pirn (240 g)
1 sl mandleid (10 g)

Õhtusöök
Lambalihaga köögiviljapada (2/3 portsjonit ehk umbes 300 g)
Täisteraleib (1 viil)

Vahepala
1 peotäis köögivilju (140 g)
1 klaas keefiri


REEDE
Energiat: 1930 kcal

Hommikusöök
Täisteraleib (2 tk)
Praetud muna, pehme (2 tk)
½ avokaadot (100 g)
Tomat (100 g)

Vahepala
1 õun (260 g)
1 sl mandleid (10 g)

Lõunasöök
Lambalihaga köögiviljapada eilsest (2/3 portsjonit ehk umbes 300 g)
Täisteraleib (1 viil)

Vahepala
1 õun (260 g)
1 sl mandleid (10 g)

Õhtusöök
Maroko kalapada (3/4 portsjonit ehk umbes 300 g)
Täisterariis (100 g)

Vahepala
1 peotäis köögivilju (140 g)
1 klaas keefiri


LAUPÄEV
Energiat:  2000 kcal

Hommikusöök
Soolased kamapannkoogid hapupiimast (150 g)
Suitsukala (100 g)
Kreeka jogurt (100 g)
Roheline salat idudest ja tumerohelistest köögiviljadest (100 g)

Vahepala
1 pirn (240 g)
1 sl mandleid (10 g)

Lõunasöök
Maroko kalapada eilsest (3/4 portsjonit ehk umbes 300 g)
Täisterariis (100 g)

Vahepala
1 pirn (240 g)
1 sl mandleid (10 g)

Õhtusöök
Pastinaagi-oapada (1 portsjon ehk umbes 360 g)
Riivitud porgand või peet (80 g)

Vahepala
1 peotäis köögivilju (140 g)
1 klaas keefiri


PÜHAPÄEV
Energiat: 2020 kcal

Hommikusöök
Porgandi-juustuvõie küüslauguga (1/2 portsjonit ehk umbes 100 g)
2 viilu täisteraleiba (70 g)
Apelsin (300 g)

Vahepala
1 õun (260 g)
1 sl mandleid (10 g)

Lõunasöök
Pastinaagi-oapada eilsest (1 portsjon ehk umbes 360 g)
Riivitud porgand või peet (80 g)

Magustoit
Magus kõrvitsasupp õunaga (1 portsjon ehk umbes 340 g)

Õhtusöök
Kalaseljanka rohke köögiviljaga (1 portsjon ehk umbes 420 g)
Täisteraleib (2 viilu)

Vahepala
1 õun (260 g)
1 sl mandleid (10 g)
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa