Nädalamenüü 13.-19. oktoober

Allikas: Toidutare.ee Autor: Toitumisnõustaja Sandra Leben
Kuldne sügis on just õige aeg kõrvitsaroogade valmistamiseks. Katseta kindlasti erinevate kõrvitsaliikidega, millest mõned on magusamad, teised mahedamad. 
ESMASPÄEV
Energiat: 1870 kcal

Hommikusöök
Tatrapuder köögiviljadega (0.75 portsjonit ehk umbes 300 g)
Tomat (100 g)
Avokaado (1/2)

Vahepala
1 greip (400 g)
1 sl india pähkleid (10 g)

Lõunasöök
Seeneseljanka eelmise nädala pühapäevast (1.5 portsjonit ehk umbes 450 g)
Täisteraleib (2 viilu)
1 õun (260 g)

Vahepala
1 greip (400 g)
1 sl india pähkleid (10 g)

Õhtusöök
Kohakala kõrvitsarisotoga (1 portsjon ehk umbes 225 g)
Värske salat oliiviõliga (100 g)

Vahepala
1 klaas keefiri
2 peotäit köögivilju (140 g)


TEISIPÄEV
Energiat: 1890 kcal

Hommikusöök
Sinepised suitsukalasaiad (1 portsjon ehk umbes 145 g)
1 õun (260 g)

Vahepala
1 apelsin (300 g)
1 sl india pähkleid (10 g)

Lõunasöök
Kohakala kõrvitsarisotoga eilsest (1 portsjon ehk umbes 225 g)
Värske salat oliiviõliga (100 g)

Vahepala
1 apelsin (300 g)
1 sl india pähkleid (10 g)

Õhtusöök
Ürtidega kanafilee (1 portsjon ehk umbes 190 g)
Keedetud tatar (100 g)
Värske salat oliiviõliga (100 g)

Vahepala
1 klaas keefiri
2 peotäit köögivilju (140 g)


KOLMAPÄEV
Energiat: 1890 kcal

Hommikusöök
Ürtide ja juustuga munapuder (1 portsjon ehk umbes 210 g)
Paprika (100 g)
Avokaado (1/2)
1 viil täisteraleiba (35 g)

Vahepala
1 greip (400 g)
1 sl india pähkleid (10 g)

Lõunasöök
Ürtidega kanafilee eilsest (1 portsjon ehk umbes 190 g)
Keedetud tatar (100 g)
Värske salat oliiviõliga (100 g)

Vahepala
1 greip (400 g)
1 sl india pähkleid (10 g)

Õhtusöök
Porgandisupp sulatatud juustu ja murulauguga (1 portsjon ehk umbes 445 g)
Täisteraleib (2 viilu)

Vahepala
1 klaas keefiri
2 peotäit köögivilju (140 g)
NELJAPÄEV
Energiat: 1890 kcal

NELJAPÄEV
Energiat: 1890 kcal

Hommikusöök
Odrajahupuder (1 portsjon ehk umbes 320 g)
½ banaani
1 sl kõrvitsaseemneid

Vahepala
1 apelsin (300 g)
1 sl india pähkleid (10 g)

Lõunasöök
Porgandisupp sulatatud juustu ja murulauguga eilsest (1 portsjon ehk umbes 445 g)
Täisteraleib (2 viilu)
1 õun (260 g)

Vahepala
1 apelsin (300 g)
1 sl india pähkleid (10 g)

Õhtusöök
Kerged kalakotletid (3 tk)
Maitsestamata jogurt murulauguga (100 g)
Keedetud kartul (2 tk)
Värske salat oliiviõlikastmega (100 g)
½ banaani

Tervislik nipp!
Riivsaia asemel kasuta riivleiba või valmista kuivanud leivast ise riivleiba.

Vahepala
1 klaas keefiri
2 peotäit köögivilju (140 g)


REEDE
Energiat: 2000 kcal

Hommikusöök
Soe soolaseenevõileib (1 portsjon ehk umbes 180 g)
Paprika (100 g)
Kodujuust (100 g)
1 õun (260 g)

Tervislik nipp!
Rafineeritud õlide asemel kasuta kvaliteetset oliiviõli. Kui värskelt kupatatud seeni käepärast võtta pole, sobivad ka šampinjonid.

Vahepala
1 greip (400 g)
1 sl india pähkleid (10 g)

Lõunasöök
Kerged kalakotletid eilsest (3 tk)
Maitsestamata jogurt murulauguga (100 g)
Keedetud kartul (2 tk)
Värske salat oliiviõlikastmega (100 g)

Vahepala
1 greip (400 g)
1 sl india pähkleid (10 g)

Õhtusöök
Täisteraspagetid röstitud kõrvitsa ja kitsejuustuga (1 portsjon ehk umbes 420 g)

Vahepala
1 klaas keefiri
2 peotäit köögivilju (140 g)


LAUPÄEV
Energiat: 1930 kcal

Hommikusöök
Härjasilmad (2 tk)
Tomat (100 g)
Avokaado (1/2)
Täisterarukkileib (2 tk)

Vahepala
1 apelsin (300 g)
1 sl india pähkleid (10 g)

Lõunasöök
Täisteraspagetid röstitud kõrvitsa ja kitsejuustuga eilsest (1 portsjon ehk umbes 420 g)

Vahepala
1 apelsin (300 g)
1 sl india pähkleid (10 g)

Õhtusöök
Marineeritud veiseliharulaad puravike ja peetidega (2/3 portsjonit ehk umbes 200 g)
Kartuli- või juurselleripüree (100 g)
Värske salat (100 g)

Vahepala
1 klaas keefiri
2 peotäit köögivilju


PÜHAPÄEV
Energiat: 2060 kcal

Hommikusöök
Guacamole (100 g)
Täisterarukkileib (2 viilu)
Tomat (100 g)

Vahepala
1 greip (400 g)
1 sl india pähkleid (10 g)

Lõunasöök
Marineeritud veiseliharulaad puravike ja peetidega eilsest (2/3 portsjonit ehk umbes 200 g)
Kartuli- või juurselleripüree (100 g)
Värske salat (100 g)

Magustoit
Šokolaadine ja kohvine toorjuustukook (1 portsjon ehk umbes 110 g)

Õhtusöök
Ahjus küpsetatud muskaatkõrvits ricotta ja salveiga (150 g)
Värske salat oliiviõliga (100 g)
Keedetud täisterariis (70 g)

Vahepala
1 greip (400 g)
1 sl india pähkleid (10 g)
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa