On alanud Oma Maitse kokakooli uus hooaeg!

Võta sõber kampa ja täiendage üheskoos oma oskusi-teadmisi! Koolitused toimuvad Oma Maitse köögis aadressil Tallinn, Niine 11, II korrusel  algusega kell 18.
Tippkokk Heimar Kuuskleri juhendamisel õpid uusi ja põnevaid ning ka ammu unustatud vanu toiduvalmistamisviise, -nippe ja -tehnikaid. Igal kursusel valmistatakse vähemalt kolm rooga. Kohtade arv piiratud! Ühe kursuse hind on 55 €.

Info ja piletid: www.piletilevi.ee

KURSUSTE KAVA:

4. veebruar
Eesti vete kala
Üldiselt kurdetakse meil suurelt ja laialt Eesti kala halva kättesaadavuse üle, kuid kes otsib, see leiab. Jagame nippe, kust leida head Eesti kala ja kuidas neist teha nii unustuste hõlma jäänud klassikuid kui ka 21. sajandi kulinaarsete võtete abil valminud suppi.

MENÜÜ: vana hea vanaemade räimevorm, soolasiiaäkis ja selge kohasupp agar-agariga filtreeritud puljongiga. Põnev, eks ole?

18. veebruar
Kastmed
Oled köögis täpselt nii osav, kui head on sinu kastmed. Käsil on suur kastmekursus. Õpime valmistama kokandusmaailma klassikalisi kastmeid: Hollandi kaste, punaveinikaste, béarnaise, beurre blanc jt.

4. märts
Mereannid
Räägime, kust ja millal osta värskeid sinimerikarpe, tutvume austrisortidega ja uurime, kuidas ja millega karpe avada. Milliseid tiigerkrevette osta ja kuidas neid puhastada? Veel suurem kunst on aga see, kuidas neid nii küpsetada, et liha jääks mahlane.
MENÜÜ: sinimerikarbid à la mariniére, austrid sabayon-kastmega, grillitud tiigerkrevetid koos tšillise melonisalatiga.

18. märts
Prantsuse köök
Prantsuse köök on teadupärast Euroopa köögi alustala. Ühtpidi keeruline, teistpidi vastupandamatult ahvatlev. Piilume klassikalise köögi poole ja õpime tegema kolme hõrgutavat tuntud rooga.
MENÜÜ: coq au vin, Nice'i salat ning brüleekreem varajase maasika ja kardemoniga.

1. aprill
Pardiliha
Õpime küpsetama tervet parti, aga ka seda lindu lõikama ehk konditustama. Saad teada, mis on confit-meetod.
MENÜÜ: bruschetta praetud pardimaksa ja sibulamoosiga, praetud pardifilee, köögiviljaraguu ja apelsini-ingverikaste, pardi-confit suhkruherneste ja ahjukõrvitsaga.

15. aprill
Lammas
Valmistame lambakarrit, hõrku lambakarreed ning õpime kintsust tegema vastupandamatult head vürtsikat suppi. Lisaks lambaroogadele räägime ka kastmetest, mis lambaga sobivad.
MENÜÜ: mündikaste lambakarreega, kartuli-kadakamarjavorm, rosmariinikaste, lambalihast indiapärane karri ja vürtsikas lambalihasupp vürtsköömnetega.

6. mai
Itaalia ja pasta
Õpime valmistame pastatainast, teeme ravioole ja mõnusaid Itaalia kastmeid.
MENÜÜ: ravioolid spargli, spinati ja ricotta’ga, cannelloni täidetud mereandidega ja vana hea Itaalia klassika – pasta isetehtud pestoga.

20. mai
Grill + BBQ
Õpime grillima veiseantrekooti, sea sisefileed ja lambaribi. Lihaga sobitame kokku põnevaid grillilisandeid ja kastmeid.
MENÜÜ: grillitud veiseantrekoot mustasõstraveinimarinaadis, peedipestoga marineeritud seasisefilee ja vürtsikas lambaribi, lisandiks mustasõstrakaste, vürtsikas tomatisalsa ja mee-sinepi-glasuurkaste. Värskest mandelkartulist ja sparglist salat.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Rasmus olen 12.märts 2015 16:02
Tere isiklikult pean ma lugu praetud pulli munadest.Niisiis oleksin avatud küsimustelee ja dialoogidele
1