Märts

Allikas: Oma Maitse
Ta tuleb, ta tuleb, ta tuleb. Iga päev on valgem, õhulisem ja kevadisem. 
Toiduajakirjas nügib märts end lauale. Sööme hästi kergelt nagu britid kevadel, mekime Maru juhatusel riuklikku rõigast ning kombime Rita Osa ingverivariatsioone kanast ja kevadrullidest kuni banaanipumpsikuteni.

Kalamarjamõtteid lennutab peakokk Jaanus Krass Pärnu Kalamajakast, Ingrem Raidjõe küpsetab jaanalinnumunast munarooga kogu külale, hiidlaste perekond Kaarli suitsutab Tallinna külje all Vana-Torokse talus liha ja Tuuli Mathisen toob sööjate ette taldrikule seitse maksarooga.

Paastukuule kohaselt mõtiskleb toidukultuuri teemadel teoloogiadoktor Toomas Paul. Psühholoog Maria Kaljuste kinnitab, et lurri peale pole mõtet elu raisata, usaldada tuleb keha arhailist mälu.

Prantsuse koogiahju suu lööb valla Lyoni kohviku-restorani peapagar Roman Klotsihhin: Paris Brest, galette ja sidruni-tart. Raili Mikk proovib järele, kuidas küpsetab kooki vegan. "Mõttepahvaku" rubriigis valmib naistepäevaks kõrge pidupäevatort vaarikate ja beseega, lapsed valmistavad aga uhke “Alaska”. Hapukat kõrgmaitset õpetab granadilli abil tundma Tuuli Mathisen.

Arne Pajula klapitab rasvast suutäit veiniga, Kadri Kroon tutvustab aga maailma säravaimaid naisi veinimaailmas. Lisaks maitseb Ülar Allas Laose ja Kambodža köögi suutäisi, salakuulajad luusivad Kuldmokas ja lugejaretseptina on saadetud toredad rootslaste ristiga rosinakuklid. Olemas on vahvad vidinad ja huvitavad toiduained, millega tasuks tutvust teha. Lappame raamatuid ning uurime Eesti toiduilma uudiseid.

Ajakirja tõmbab viimasel leheküljel naiselikult kokku Eia Uus, mõtiskledes, mis on harilik kõhu kaudu käiv armastus.
Maitsvat märtsi!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa