Aprill

Allikas: Oma Maitse
Aprill tuleb toimekalt ja kevadiselt. Ja natuke ka naljakalt.
Seekord lükkab Rita Osa ahju erinevad lasanjed: kanamaksaga; lõhe-spargliga; taimselt ja isegi rulli keeratult. Tuuli Mathisen otsib kartulile vaheldust – ahju jõuavad bataadipulgad, rooskapsas, fenkol ja brokolini – ning paitab kõhtu jogurtiga. Raili Mikk tirib kapist aukohale välja aga blenderi ja pressi ning suristab valmis tõelised võlu ja väega joogid.

* Good Foodi kokad rõhuvad kiirusele, kes see ikka kevadel üle tunni saaks mahti köögis toimetada. Lisaks näitavad nad magusaid võimalusi, kuidas "enne oli nii, aga nüüd on teisiti". Maru krimpsutab sidrunihapult nägu ja võtab aga uue sidrunisöögi ette. Ingrem Raidjõe täidab Muhu saarel kana, võtab ahjust ka porgandisuflee ja selle kevade esimese RABARBERIKOOGI!

* Viljandi vanalinna agulitänavail kaikub laul, pillimäng ja levivad söögilõhnad: köögis on ansambel Naised Köögis. Moekunstnik Liina Stein hüüatab: "Mulle meeldib, kui kõike on rikkalikult!" – kaunid kleidid, pirukad, pulmad ja mis kõik veel.

* Päris aprilli alguseks jõuavad ajakirjast pühadelauale vapustavalt roheline munadepüha tort munalikööriga ja kohev kohupiimavorm. Tuuli Mathisen õpetab munalikööri ka kodus valmistama.

* Maailma maitseid mekutades jõuame Kenyasse. Või kes nii kaugele ei taha minna, võib piiluda koos meie salakuulajatega üliehedasse Dao Hua restorani Tallinnas endises Õlletornis. Heidame pilgu ka "Meisterkoka" menusarja kohtuniku Graham Elliot Bowlesi ellu. Sealt jõuame tiiruga jälle Eestisse ja vaatame, mida noor ja andekas kokk Johannes Hõimoja õlide-rasvadega kevadel teeb. Noorte energia rabab ka Kalamajakas. Käisime neid Pärnu turuhoone kohvikus vaatamas ja saime nii palju lihtsaid-tähtsaid kalatarkusi teada, et seda kajastavad leheküljed kuuluvad nüüd iga kalasõbra teabekuldvarasse.

* Lisaks on veinimõtteid ja kõiksuguseid uudiseid ja uurime, kas stress teeb paksuks ning Eia Uus räägib, kuidas ta molluskitesse armus.

* Ja viimaks ... aprill on nalja- ja maitseavarduskuu: pannile jõuavad pullimunad, hobuseliha ja hõrgud konnakoivad.

Maitseküllast aprilli!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa