Uudiskiri Instagram Facebook
 
Nädalalood

Kokkame kinoaga

Nädalalood

Kokkame kinoaga

Angelica Udeküll Naised
PrindiSoovita sõbrale Facebook
Foto: Daisy Lappard
Tšiili hanemalts ehk kinoa pole võõras vili tegelikult ka Eesti poodides, kuigi  vähem kasutatud kui muud teraviljad. Mõnusa kerge krõmpsuga terad lisavad vaheldust nii riisile kui ka makaronidele ja väärivad kindlasti rohkem tähelepanu. 

Mis on kinoa?
Andide piirkonnas Boliivias, Peruus ja Ecuadoris on kinoat ehk Tšiili hanemaltsa kasvatatud aastatuhandeid. See kõrge toiteväärtusega teravili sisaldab palju kiudaineid, valke, aminohappeid, antioksüdante, B2- ja E-vitamiini ning mineraalainaineid. Terad on gluteenivabad ja organismil on neid kerge seedida. Eesti poodides müüakse erinevaid kinoasorte, sh ka punast kinoat.

HEA TEADA!
Enne kasutamist loputa kinoa korralikult läbi. Valmistamiseks võta ühe osa terade kohta kaks osa vedelikku, see võib olla nii vesi kui ka puljong (soolaste roogade puhul). Tootjad annavad pakendil kaasa ka kasutamisõpetuse, kuid üldiselt tuleb kinoa lasta vedelikuga keema tõusta ja siis hautada terasid madalal kuumusel umbes 15 minutit.


Lihtne: Panniroog kinoa ja kanaga

Kerge: Kinoaga täidetud tomatid

Eriline: Kinoa-speltaküpsised

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes